Sve blagodati morske vode: Od kože do unutarnjih organa, od celulita do raspoloženja…. Reviewed by admin on . “Neka ovo bude za najviše dobro svih” Mi se ne možemo osjećati dobro kada dobivamo nešto dobro na štetu nekog drugog. Istinska magija uključuje sve. Zdraviji i “Neka ovo bude za najviše dobro svih” Mi se ne možemo osjećati dobro kada dobivamo nešto dobro na štetu nekog drugog. Istinska magija uključuje sve. Zdraviji i Rating: 0

Sve blagodati morske vode: Od kože do unutarnjih organa, od celulita do raspoloženja….

girlpool

“Neka ovo bude za najviše dobro svih”

Mi se ne možemo osjećati dobro kada dobivamo nešto dobro na štetu nekog drugog. Istinska magija uključuje sve.

Zdraviji i sretniji vi – zdraviji i sretniji vaši prijatelji, znači zdravija zajednica u cjelini, znači efekt valova zdravlja i sreće u svim smjerovima.

Ova molitva osigurava da ono što stvarate u vašem životu koristi svima i da ste moćna sila dobra.

Možete biti sigurni da je ono što činite i tako postajete dar svima.

Morska voda je mješavina 96,5 posto čiste vode i 3,5 posto drugih sastojaka – otopljenih soli i organskih tvari. Već je odavno uočena i velika sličnost u sastavu slane morske vode i ljudske krvne plazme, što također ide u prilog činjenici da je morska voda naš prirodni saveznik.

Ona sadrži kalcij, magnezij, natrij, kalij, silicij, sumpor, bor, bakar, brom, stroncij, pa čak i zlato i srebro. Osim tih važnih sastojaka, sadrži i fitoplanktone i zooplanktone koji oslobađaju organske tvari s antibiotskim, hormonskim i bakteriostatskim svojstvima.

Morska voda sadrži i vitamine te aminokiseline, koji se pročišćeni i oplemenjeni mogu koristiti u svakodnevnoj higijeni nosa, održavajući sluznicu vlažnom te uklanjajući nečistoće i alergene.

Cijeli je niz blagodati koje nam donosi morska voda:

1. Potiče obnovu stanica, poboljšava izgled kože, stimulira metabolizam, sprječava upale, čisti kožu i pomaže u uklanjanju celulita.

2. Potiče funkcije organa koji filtriraju i izlučuju štetne tvari iz organizma, kao što su jetra, bubrezi i koža.

3. Morski je zrak bogat negativnim ionima i ozonom, što uz aktiviranje dubokog disanja jača imunitet, poboljšava koncentraciju, smanjuje nesanicu, depresiju, glavobolju i umor, te olakšava tegobe ljudima koji boluju od astme i alergije.

4. Ublažava artritis i bolove u leđima i mišićima, ublažava upale, opušta i potiče oslobađanje viška tekućine iz organizma.

5. Boravak na moru oslobađa od stresa jer morska voda sadrži visok postotak magnezija.

6. More je idealno za sportske aktivnosti kao što su plivanje, ronjenje, surfanje, morski aerobik, odbojka na plaži… i tako pomaže oblikovanje tijela.

7. More potiče kreativnost i osjećaje, intuiciju, maštu.

8. Pogled u plavetnilo mora i neba te u daljinu balzam je za oči, posebno za one koji veći dio dana moraju gledati u zaslone računala. Plava i zelena boja opuštaju i odmaraju umorne oči.

9. Morska klima popravlja raspoloženje bez obzira na doba godine, jer je manja razlika između dana i noći i između ljeta i zime.

10. Zrak uz more je čistiji, a aromatičan miris borove šume uz obalu u kombinaciji s mirisom mora povoljno djeluje na dišne putove, te pomaže oporavak i rehabilitaciju nakon infarkta.

11. Hodanje bosim nogama po plićaku preporučljivo je jer opušta stopala i pomaže riješiti probleme poput oteklina, gljivica i znojenja. Hodanje po sitnom pijesku masira stopala i točke na njima koje potiču rad unutarnjih organa.

JAVORKA LUETIĆ

Slobodna Dalmacija

ć 

Leave a Comment

%d bloggers like this: