Sumnja nas uništava puno gore od neuspjeha! Reviewed by admin on . Ništa nam toliko ne otvara put prema naprijed kao naša vjera u sebe i svijet oko sebe. S druge strane ništa nam toliko ne priječi taj isti put kao sumnja. Izmeđ Ništa nam toliko ne otvara put prema naprijed kao naša vjera u sebe i svijet oko sebe. S druge strane ništa nam toliko ne priječi taj isti put kao sumnja. Izmeđ Rating: 0

Sumnja nas uništava puno gore od neuspjeha!

sumna

Ništa nam toliko ne otvara put prema naprijed kao naša vjera u sebe i svijet oko sebe. S druge strane ništa nam toliko ne priječi taj isti put kao sumnja. Između te dvije male riječi nalazi se cjelokupni čovjekov život.

Svakodnevni život nije ništa drugo nego test na kojem se pokazuje ili naša vjera ili naša sumnja. Svjedoci smo i svojim i tuđim životom da sumnja može donjeti mnogo veća zla nego sam neuspjeh. Dok nesupjeh može postati prilika za daljnji rast i razvoj kao neka životna škola, sumnja označava kraj svega. Evo kako!

Sumnja ubija naše potencijale

Čovjek je beskrajan izvor potencijala. No od te beskrajne lepeze mogućnosti najčešće iskoristi samo jedan mali dio, upravo zbog sumnje u tu istinu. Svi smo svjedoci da nam je sam pokušaj nečega novoga otvorio prostore nove zbilje. Zato radite na potecnijalima – to je jedini način da svoju sumnju ne shvatite ozbiljno.

Sumnja paralizira naše vrijednosti


Različiti životni izazovi traže od nas različite odgovore. No naši izbori su najčešće suženi jer nas sumnja uvjerava da nismo dovoljno sposobni da se suočimo s njima. Ona nas uvjerava da nemamo dovoljno hrabrosti, izdržljivosti, ustrajnosti, spremnosti te ponekad naš jedini odgovor na brojne životne izazove postaje naš bijeg od njih.

Sumnja usmrćuje naše ciljeve

Koliko smo dosada postavili ciljeva u života, a od koliko smo njih odustali samo zbog jednog razloga. Smatrali smo da je cilj za nas prevelik i da naše snage nisu dovoljne za njega. Što više budete razmišljali o tome shvatit ćete koliko je od djetinjstva do danas veliki niz tih ciljeva. Razmislite možda su drugi s manjim sposobnostima uspjeli samo jer su vjerovali u sebe.

Sumnja potkopava naše prilike

Dok jedni ljudi u nekim negativnim situacijama vide probleme, drugi u njima vide prilike. Način na koji tumačimo svijet određuje kako ćemo se u tom svijetu postaviti i što ćemo od njega dobiti. Upravo to razlikuje pobjednike od gubitnika. Sumnja je dakle ona crta razdjelnica koja vam priliku pretvori u problem, tako da na život počnete gledati kao na neku tragediju.

Sumnja narušava naše odnose

Osnovni uvjet kvalitetnog života pojedinca jesu kvalitetni međuljudski odnosi. Međuljudski odnosi nastaju i rastu na povjerenju. Kada nestane povjerenja – nastaje sumnja koja paralizira sve daljne mogućnosti dvije osobe. Umjesto da se zajednički život pretvori u užitak i radost, zajedništvo tada postaje izvorom muke.

Mario ŽuvelaLeave a Comment

%d blogeri kao ovaj: