Samo si ti taj koji određuje granice vlastitoga života Reviewed by admin on . Kada vas motivira neki veliki cilj, neki izvanredan projekt, vaše misli kidaju stege koje ih sputavaju, vaš um prevazilazi granice, vaša svijest se širi u svim Kada vas motivira neki veliki cilj, neki izvanredan projekt, vaše misli kidaju stege koje ih sputavaju, vaš um prevazilazi granice, vaša svijest se širi u svim Rating: 0

Samo si ti taj koji određuje granice vlastitoga života

sh

Kada vas motivira neki veliki cilj, neki izvanredan projekt, vaše misli kidaju stege koje ih sputavaju, vaš um prevazilazi granice, vaša svijest se širi u svim pravcima i vi ste u novom, velikom, divnom svijetu. Uspavane snage, sposobnosti  i talenti dolaze do izražaja i vi otkrivate da ste postali veća osoba nego što ste ikad sanjali da ćete biti.

Um je divan sluga, ali užasan gospodar. Ako misliš negativno to je zato što se nisi brinuo za svoj um i odvojio vrijeme da ga uvježbaš da se usredotoči na dobro. Winston Churchil je rekao da ‘veličina  čovjeka leži u njegovoj odgovornosti prema vlastitim mislima.’ Zapamti da je um poput bilo kojeg drugog mišića u tvom tijelu. Ili ga koristiš ili ga gubiš.

Ako želiš ojačati mišiće na ruci da bi postigli više, moraš ih vježbati. Ako hoćeš da ti mišići na nogama očvrsnu, moraš ih prvo napregnuti. Slično tome, tvoj um će činiti divne stvari za tebe samo ako mu dopustiš. Jednom kad naučiš da efikasno upravljaš njime, privući ćeš sve što želiš u tvoj život. Imat ćeš idealno zdravlje ako se na odgovarajući način brineš za njega. Ako tako zamišljaš i želiš, vratit ćeš se u prirodno stanje smirenosti i opuštenosti. Mudraci Šivane imaju jednu posebnu izreku: ‘Ti si jedini koji određuje granice svog života’.”

Robin Sharma

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: