S istoka nam stiže neobična metoda liječenja: Aluminijska folija u službi zdravlja Reviewed by admin on . Aluminijumska folija ima iscjeljujuća svojstva, a često je koriste kineski i ruski iscjelitelji. Praksa je pokazala da se aluminijumska folija može koristiti i Aluminijumska folija ima iscjeljujuća svojstva, a često je koriste kineski i ruski iscjelitelji. Praksa je pokazala da se aluminijumska folija može koristiti i Rating: 0

S istoka nam stiže neobična metoda liječenja: Aluminijska folija u službi zdravlja

folija

Aluminijumska folija ima iscjeljujuća svojstva, a često je koriste kineski i ruski iscjelitelji. Praksa je pokazala da se aluminijumska folija može koristiti i izvan kuhinje, ali s izvjesnim oprezom.

Ukoliko imate problema s bolovima u vratu, leđima, ramenima, koljenima i petama, jednostavno zamotajte bolni predio aluminijumskom folijom i bol će ubrzo nestati.

Bioprotok koji prolazi kroz biološki aktivne točke u našem organizmu se na taj način reflektira i vraća odakle je došao. To pozitivno utječe na pogođene organe koji imaju veze s istim uzrokom. Na taj način možete se riješiti i zdravstvenog problema i ublažiti bol.

Ovu zanimljivu metodu iscjeljivanja već dugo koriste kineski i ruski iscjelitelji, a ona je detaljno objašnjena u knjigama Wilhelma Reiha, psihoterapeuta koji je bio Freudov učenik.

Kako vas aluminijumska folija može izlečiti?

Uzmite komad aluminijumske folije, stavite na bolno mjesto i osigurajte zavojem.

Aluminijumska folija je odlična za liječenje bola u vratu, leđima, rukama, nogama, zglobovima itd. Također se može koristiti za tretiranje operativnih ožiljaka i gihta.

Potrebno je samo staviti komad folije na ožiljak ili da zamotate palac folijom i zavojem ukoliko liječite giht. Kineski iscjelitelji smatraju da tretman treba trajati bar 10-12 sati.

Postavite komad aluminijumske folije na bolno mjesto i ostavite je preko noći. Napravite pauzu od 1-2 nedjelje a onda ponovite tretman po potrebi.

Aluminijumska folija ima jak antiinflamatorni efekt

Aluminijumska folija može pomoći pri ublažavanju prehlade.

Umotajte svoja stopala u 5-7 slojeva folije i postavite komadić papira ili gaze između svakog sloja. Držite ovu kompresu oko sat vremena. Zatim je skinite i ponovo postavite poslije dva sata. Zatim opet držite sat vremena i ponovo napravite pauzu. Trebalo bi ponoviti tretman tri puta. Čitava procedura traje nedjelju dana.

Međutim, mnogi ljudi i dalje raspravljaju o tome na koji način ovaj tretman djeluje.

Neki se pozivaju na nauku, dok drugi objašnjavaju tretman bioenergijom.

Ruski naučnik A.V. Skvorcov objašnjava:

„Iscjelitelji često koriste alate za stvaranje specijalne energije, kao što su proizvodi od aluminijumske folije. Ljudski organizam posjeduje specijalne matične stanice koje su isprepletene s poljem Zemlje. Iz nekog razloga, ovo polje se deformira, što utječe na protok energije koja dolazi do matičnih stanica.

Površina folije reflektira polje Zemlje kao velika lupa, zbog čega ono postaje mnogo veće i omogućava ponovno uspostavljanje kontakta između stanica i polja. Štoviše, sjajna površina folije sprečava probijanje vanjskog štetnog zračenja u ljudski organizam“.

Webtribune.rs

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: