Presijecite veze koje stvara ego: Izbor između vanjskog zadovoljstva i unutarnjeg mira Reviewed by admin on . Izbor između vanjskog zadovoljstva i unutarnjeg mira Ako trebamo izaberati između zadovoljstva i udobnosti u izvanjskom svijetu s jedne strane, i smirenosti, un Izbor između vanjskog zadovoljstva i unutarnjeg mira Ako trebamo izaberati između zadovoljstva i udobnosti u izvanjskom svijetu s jedne strane, i smirenosti, un Rating: 0

Presijecite veze koje stvara ego: Izbor između vanjskog zadovoljstva i unutarnjeg mira

dilgo-khyentse-rinpoche-by-matthieu-ricard

Izbor između vanjskog zadovoljstva i unutarnjeg mira

Ako trebamo izaberati između zadovoljstva i udobnosti u izvanjskom svijetu s jedne strane, i smirenosti, unutarnje slobode i krajnje sreće s druge, trebamo se odlučiti za ovo drugo. Jer ako smo ih u stanju u sebi pronaći, tada će se i vanjski svijet postarati sam za sebe. Čak i kada imamo udoban i ugodan izvanjski život, ako je naš unutarnji mir poremećen, nismo u stanju uživati u svemu tome što imamo oko sebe. Da bismo napravili tu transformaciju uviđamo kada razmišljamo samo o sebi i vezujemo se za stvari, kada sebe i svoju sreću smatramo najvažnijom stvari ~ da je upravo ego i njegovo vezivanje ono što remeti i izvanjsku i unutarnju sreću.

Čak i ako vodimo dobro organiziran život, može nam biti vrlo teško pronaći unutarnju sreću, jer nikada ne možemo biti potpuno zadovoljni dok ne presiječemo veze koje stvara ego. Jer stvaranju tih veza nema kraja ~ ego želi sve više i više ~ i nema granica. Ego se ne može zasititi.

– Dilgo Khyentse RinpocheLeave a Comment

%d bloggers like this: