Pitanja su nekad važnija od odgovora Reviewed by admin on . [caption id="attachment_12360" align="aligncenter" width="633"] Young girl thinking with abstract icons on her head[/caption] Dok srce preispituje razne stvari [caption id="attachment_12360" align="aligncenter" width="633"] Young girl thinking with abstract icons on her head[/caption] Dok srce preispituje razne stvari Rating: 0

Pitanja su nekad važnija od odgovora

Young girl thinking with abstract icons on her head

Young girl thinking with abstract icons on her head

Dok srce preispituje razne stvari i dok počinjete tažiti žeđ za pravim znanjem, a lažni konstrukt koji je utrapljen čovječanstvu polako se razotkriva, tada nastupaju izvanredni mir i sigurnost. Na neki način znate da je sve dobro i baš onako kako bi trebalo biti.

Istraživanje, traganje za istinom naučilo me je mnogočemu. Zato bih vam preporučio – istražujte! Ostanite otvoreni i uzmite si dovoljno vremena da slijedite svoje srce i tragove te male migove koje dobivate. Također ćete uvidjeti da što dublje zalazite u labirint čudnoga i nepoznatoga, kao da postajete sve usamljeniji. Ne, dakako, u kozmičkom smislu, već – na određeni način – postajete otuđeni od svojeg prijašnjeg okruženja.

Što je, ustvari, jako dobro. Prvi period istinskog buđenja je i najteži jer sve se, baš sve, preslaguje, resetira. Ako ste doživjeli pravo buđenje tada više ne možete prianjati ni za što što potječe iz sfere vaših prijašnjih koncepcija.

Ako želite racionalizirati iskustvo buđenja svijesti jedno od najboljih objašnjenja nudi kvantna fizika. Mi živimo u domeni vjerojatnosti, a sve što postoji postoji samo u našem umu kad pozornost usmjerimo u nekom smjeru. Tada to nešto ‘postoji’.

Naše nas traganje tjera do kraja konačnog uma i vodi do beskonačnog, do naše istinske opažajuće, ali uvijek prisutne svijesti i povezanosti jednih s drugima i sa svime u Univerzumu. A sama glad koja nas tjera da pronalazimo taj izvor i da ga manifestiramo je ono što bi trebalo usmjeravati naš svakodnevni život. Jer na toj razini već postoje rješenja za cjelokupno društvo i za cijelo čovječanstvo.

Čim budemo djelovali u toj budnoj svijesti i omogućavali Ljubavi i Istini da se izraze, sve drugo će slijediti samo po sebi.

Važan je sam put, a ne dolazak na cilj

Uzgred rečeno, dok srce preispituje razne stvari i dok počinjete tažiti žeđ za pravim znanjem, a lažni konstrukt koji je utrapljen čovječanstvu polako se razotkriva, tada nastupaju izvanredni mir i sigurnost. Na neki način znate da je sve dobro i baš onako kako bi trebalo biti. No, dok nastavljamo živjeti unutar ove dimenzije u kojoj se nalazimo, unutar ovih ‘vozila’ zvanih tijela koje sve više automatiziramo, mi imamo i slobodan izbor.

Ali, oko nas se vodi rat. Ne samo da nas strah od neimaštine goni da se vječito brinemo za svoje preživljavanje, nego su se i gadni tipovi nekako domogli položaja na vlasti, odakle zlostavljaju ogromne mase drugih bića na našem planetu.
Ovdje leži dilema: što ćemo s tim u vezi poduzeti? Što možemo poduzeti?

To je ono što svaki pojedinac mora otkriti sam, na temelju svoje novopronađene povezanosti sa sviješću. I u skladu s time mora djelovati.

Ishodi gube svoj značaj

Kad je čovjek dovoljno svjestan da može postavljati prava pitanja to predstavlja velik skok svijesti. I uvelike je povezano s preispitivanjem svega, a zahtijeva neprianjanje uz emocionalnu ili neku drugu prekomjernu uključenost u naše okruženje.

Ovo također zahtijeva i popriličnog truda jer mnogi si ne mogu priuštiti da se odmaknu od svjetova utjecaja oko njih. Zaposleni su kod manipulativnih ljudi o kojima izravno ovise. Ili su se možda predali nekoj socijalnoj mreži s nekim zacrtanim oblikom interakcije iz kojega se ne mogu izvući, kao što su krugovi prijatelja sličnih sklonosti i nesklonosti, ili obitelj s jakim kulturnim i/ili religijskim sponama itd.

Oslobađanje iz svega toga nije nimalo lak zadatak. No, to je tako samo ako te spone cijenite više od svojih spona sa svjesnom istinom.

Upravo u tome leži neprilika.

Često ne možemo imati oboje. Možemo živjeti mirno s neprosvijećenima, ali to ne možemo činiti zadugo. Moramo uspostaviti način života vođen principom svjesnog življenja, pa kud puklo da puklo. S takvom se odlukom svatko suočava na mnogim razinama cijelo vrijeme. Za pravog tragatelja za Istinom ta odluka je izuzetno značajna, s golemim implikacijama. Ona vas osnažuje.

Ja sam prodao praktički sve što sam posjedovao, osim onoga što je nužno za svakodnevni život. Živim jednostavno i skromno, koliko god mogu. Što je najvažnije, svoje vrijeme posvećujem onomu što volim. A to je traganje za Istinom i njeno promicanje, izgovoreno s Ljubavlju, u svrhu osnaživanja drugih ljudi.

Pristupanje tom svijetu veoma je slično bušenju rupa na neprijateljskom čamcu. Ja želim bušiti rupe, koliko god brže mogu, u lažnoj paradigmi oko nas, i pustiti da nezadržive vode Istine nahrupe u suhu pustaru unutar patvorene matrice vladajućih struktura.

Ne vezujte se uz ishod

Ovo je dobar savjet za svakoga tko želi ostati svjestan.

Ciljevi trebaju biti veoma privremeni, veoma fluidni. Kako da slijedimo životne znakove ili da pustimo da nas sinkronicitet vodi u tu čarobnu ravan čudesa ako prianjamo uz neki unaprijed projiciran ishod? To je kao kada vozači psuju na semaforu umjesto da se dive prizorima oko sebe. Kako često svi mi prihvaćamo tu suludu užurbanost svijeta oko nas?

Njena je svrha da nas drži podalje od bitnih stvari te da svatko postupa s velikom dozom napetosti u mikrosvijetu ograničenog uma.

Presijecite spone i ostanite slobodni!

Prerežite svoje veze sa stvarima koje su zapravo ‘gubitaši vremena’. Svoje vrijeme potpunije posvetite življenju, voljenju i učenju.

Promatrajte što okupira vaš um tijekom dana. Koliko toga otpada na zabrinutost, igranje igara pod naslovom „Što ako?”, ili na trošenje vremena na žaljenje ili pak žudnju za svakojakim beskorisnim stvarima?

Oslobodite se. Učinite što možete i gledajte kako Univerzum/Bog/Izvor/chi ili kakogod to već nazvali pogurne vaš čamac u akciju! No, akciju mora pratiti i odgovornost.

Osim toga, svoj život svedite na ono što je najnužnije. Maknite se od masovnih medija, ovisnosti o lošoj hrani i mnogih drugih energetskih vampira.

Jednostavno, učinite to! Uzmite zaozbiljno svoju želju za Istinom i Ljubavlju u vašem životu.

Univerzum će vam odgovoriti. Jer on jest, uvijek je bio i uvijek će biti. Ustvari, vrijeme je još jedna iluzija, ali o tome nekom drugom prilikom.

Ah, Univerzum – to je jedini ‘Univerz-itet’ koji čovječanstvo treba!

Uživajte u divnom kontinuiranom trenutku!

S ljubavlju, uvijek,

Zen Gardner

Nexus-svjetlost.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: