Ovaj šampon će nahraniti i obnoviti vašu kosu, zaustaviti ispadanje, i dati joj prekrasan, zdravi sjaj! (Recept) Reviewed by admin on . Kosa je simbol ženstvenosti i ljepote širom svijeta, no na žalost, uslijed učestalog tretiranja kose kemijskim sredstvima (bojanje, ondulacija), toplinom (sušil Kosa je simbol ženstvenosti i ljepote širom svijeta, no na žalost, uslijed učestalog tretiranja kose kemijskim sredstvima (bojanje, ondulacija), toplinom (sušil Rating: 0

Ovaj šampon će nahraniti i obnoviti vašu kosu, zaustaviti ispadanje, i dati joj prekrasan, zdravi sjaj! (Recept)

kosa

Kosa je simbol ženstvenosti i ljepote širom svijeta, no na žalost, uslijed učestalog tretiranja kose kemijskim sredstvima (bojanje, ondulacija), toplinom (sušilo za kosu, feniranje, ravnanje), vezanjem, i neadekvatnom njegom, kosa se lomi, postaje suha, rijetka ili oštećena. Svi navedeni faktori, uz svakodnevni stres i promjene u organizmu uzrokuju povećano opadanje kose.

Da bismo ublažili gubitak kose i doprinjeli njenoj ljepoti preporučujemo vam ovaj šampom. Jednostavno se priprema, a efikasan je 100%. Poslije nekoliko pranja kose primjetit ćete prve rezultate, vaša kosa će manje opadati, bit će jača, lepršavija, a nakon mjesec-dva redovne primjene primjetit ćete nove vlasi što doprinosi povećanju volumena.

Potrebni sastojci:

– Šampon od koprive (običan litarski)
– Pantenol 100 ml (vodeni rastvor)
– Kapi od koprive 30 ml (jedna bočica)
– AD kapi, 30 ml vodeni rastvor (jedna bočica)
– Ricinus ulje 50ml
– dvije ampule vitamina B

U 750 ml šampona od koprive, umiješati cijelu bočicu pantenola 100 ml, cijelu bočicu koprivinih kapi 30ml, cijelu bočicu AD kapi, ampule i ricinusovo ulje.

Kako djeluje ovaj šampon:

Vjerovali ili ne ovaj šampon je prava vitaminska bomba za vašu kožu glave, a samim tim i za vašu kosu.

Kopriva: ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave na taj način ubrzavaju se metabolički procesi unutar epiderma. Samim tim ostali sastojci ovog šampona će se brže i kvalitetnije apsorbovati.

Pantenol: pantotenska kiselina (vitamin B5) djeluje na očuvanje pravilne funkcije kože glave i stimulaciju njenih regeneratvnih procesa.

Ricinusovo ulje: Jača kutikulu vlasi. Bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom. Vitamin E je značajan antioksidans i sprečava djelovanje slobodnih radikala i njihovih štetnih utjecaja na kožu glave i korijen dlake. Ricinus pored regenerativnih svojstava djeluje antifugicido (uništava gljivice koje su odgovorne za pojavu peruti). Na kožu skalpa djeluje zaštitno, umirujuće i zacjeljujuće, dok svojom gustom i ljepljivom konzistencijom uklanja izumrle stanice kože glave sprečavajući ih da zapuši folikul dlake što bi utjecalo na usporen rast kose.

AD kapi: vitamin A djeluje na različite fiziloške funkcije u ljudskom organizmu, ono što je značajno za kosu je njegovo regenerativno djelovanje na skalp glave tj. diferencijacija epitelnog tkiva.

Vitamin B kompleksa: Prehranjuje kosu i vraća čvrstoću dlake

Moje iskustvo s ovim šamponom:

Ovaj šampon koristim već tri mjeseca, i imam samo pozitivne komentare. Kosa mi je prestala opadati, vratila joj se živost, lepršavost i sjaj. Brzina rasta kose se udvostručila, a kosa je meka na dodir i sjajna.

Šampon je dosta tečne konzistencije, pa ga je potrebno dobro promućkati prije svake upotrebe. Budući da je vodenast, preporučujem da prvo stavite na dlan potrebnu količinu, a potom utrljate dobro u kosu. Nakon što se zapjeni masirajte tjeme par minuta da povećate prokrvljenost i reapsorpciju sastojaka, ostavite malo da djeluje, a potom temeljito isperite.

Poslije možete nanijeti neku masku ili regenerator na kosu ukoliko vam je suha, a meni osobno nije potreban.

Ukliko imate izrazito suhu kosu, onda stavite pola bočice kapi od koprive, jer kopriva može dodatno isušiti kosu.

Ako imate izraženo opadanje kose preporučujem da pijete čaj od koprive, kontrolirate hormonski status i krvnu sliku krvnu sliku jer manjak željeza može dovesti do opadanje kose.

Šampon možete kupiti u bilo kojem marketu, a ostale sastojke u apoteci.

 LijekizPrirode.com

ć 

Leave a Comment

%d bloggers like this: