Oborite sve s nogu: Japanski cheesecake od samo 3 sastojka kojem nitko ne može odoljeti! Reviewed by admin on . Razmišljate li o laganom desertu koji se lako priprema, a koji je toliko ukusan da ćete biti ponosni na sebe što ste ga pripremili? Lagan, preukusan i “mek kao Razmišljate li o laganom desertu koji se lako priprema, a koji je toliko ukusan da ćete biti ponosni na sebe što ste ga pripremili? Lagan, preukusan i “mek kao Rating: 0

Oborite sve s nogu: Japanski cheesecake od samo 3 sastojka kojem nitko ne može odoljeti!

Japanese-

Razmišljate li o laganom desertu koji se lako priprema, a koji je toliko ukusan da ćete biti ponosni na sebe što ste ga pripremili?

Lagan, preukusan i “mek kao duša”…

Onda je japanski sufle cheesecake prava stvar za vas.

Pored toga što se sprema poprilično lako, bit će vam potrebna samo tri sastojka, koja možda već imate u svojoj kuhinji.

Za pripremu ove neodoljive poslastice bit će vam potrebno oko sat vremena.

SASTOJCI:

– 3 jaja
– 120 g bijele čokolade
– 120 g neslanog krem sira sobne temperature

PRIPREMA:Najprije odvojte žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke odložite u frižider i upalite pećnicu na 170 stupnjeva kako bi se zagrijala. Bijelu čokoladu izlomite i otopite na pari. Kada se malo prohladi, pomiješajte je s krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanjke i sve izmiješajte špatulom. Izvadite bjelanjke iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrsti snijeg.

Nakon toga pomiješajte plastičnom špatulom snijeg od belanjaka i fil od krem sira i čokolade (pogledajte video tutorijal).

Dobivenu smjesu uspite u zamašćeni pleh prečnika 15 cm, nekoliko puta ga podignite i lagano ispustite kako bi ispustili sav zrak, a da kolač tijekom pečenja ne popuca.

Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite točno 15 minuta na 170 stupnjeva, zatim 15 minuta na 160 stupnjeva, potom ugasite pećnicu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.

Izvadite, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ukrasite šećerom u prahu.

Zenablic.rs

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: