Novi portal Faceri.net: Faceri izašli izvan Facebooka Reviewed by admin on .   Ljeto je, pa su se najbolji regionalni faceri odlučili rashladiti izvan zidića ove društvene mreže Od ovog tjedna svi znatiželjnici, koji se ne žele uklj   Ljeto je, pa su se najbolji regionalni faceri odlučili rashladiti izvan zidića ove društvene mreže Od ovog tjedna svi znatiželjnici, koji se ne žele uklj Rating: 0

Novi portal Faceri.net: Faceri izašli izvan Facebooka

faceri

 

Ljeto je, pa su se najbolji regionalni faceri odlučili rashladiti izvan zidića ove društvene mreže

Od ovog tjedna svi znatiželjnici, koji se ne žele uključiti ili su se odjavili s Facebooka, imaju portalno mjesto gdje, bez logiranja, mogu pogledati najzanimljivije “statuse dana”. Pokrenuo je ovo Željko Erceg, dugogodišnji splitski “facer“, koji je uz developera/dizajnera Davora Bačića, iskoristio tehnološke mogućnosti ugradnje face statusa u web stranicu, te dobio početni pristanak četrdesetak autora i dvadesetak medija da se njihove javne/public face objave, preporuke, poveznice, kritike, priče, poezija, stripovi objavljuju i na portalu Faceri.net.

Željko Erceg, pokretač portala Faceri.net
– Facebook je odavno od “prijateljskog chata” postao internet platforma za vrlo vrijedne autorske radove ili preporuke tipa “odabrao …”. Ni na samom Faceu nije lako otkriti prave i dobre izvore, no vrijeme je da ih sve okupimo i pokažemo snagu Facebooka kao vrlo kvalitetnog portala. Zahvalan sam svima koji su dali autorski pristanak za sudjelovanje, jer iako je nešto objavljeno “public”, ne znači da to smijete tek tako uzeti. Hvala i svim medijima koji su pristali biti u bonus rubrici “Izbor iz medija”, a upravo postavljamo “HR Politiku” i “Scenu”, te se  nadam da će nam se što više autora javiti i pridružiti – izjavio je Željko Erceg, pokretač i prvi urednik/izbornik Facera.

– Facebookovi okviri su mi dali osnovnu inspiraciju za slaganje kvadratića u logotip facera, a različitost sadržaja i ovo ljetno doba za što veću upotrebu osnovnih boja. –naglasio je Davor Bačić, čovjek koji potpisuje dizajn i frontend doživljaj Facera. – Iako, naizgled jednostavan, portal je tehnički zahtjevan, prilagodljiv svim ekranima, i mobitelima, i desktop računalima. Obzirom da primjenjujemo nativnu Facebook embed tehnologiju, neke stvari su doista ovisne o njihovim scriptama i serverima, kao što je npr. samo učitavanje. No, vjerujem da će se čitateljima posebno svidjeti ideja da se, umjesto klasičnih rubrika, bojom raspoloženja izdvoje neki sadržaji.

“Sladoled portal”

Faceri.net su portal, poput sladoleda, dođete, osvježite se, pročitate illi kliknete na neki link, za svoju dušu. Neće tu biti više od petnaestak facerskih statusa dnevno, desetak medijskih preporuka, zato i nema klasičnih rubrika. Dakako, prve sam suglasnosti dobio od face-prijatelja i ljudima koji su aktivni na društvenim mrežama Karla Rosandića, Krešimira Macana, Saše Cvetojevića, Nenada Bakića, … no htio sam da imamo i puno sadržaja iz književnosti, pa su uslijedili pristanci Bobe Đuderije, Edit Glavurtić. Sven Adama Ewina, sjajnih aforističaraJasne Zemljak i Nenada Šiškova, izvanrednih “stripaša” Ti i tvoj crnjak, Vučine – Sonje Gašperov, Artistotel, a zatim sam se okrenuo “regionalnoj sceni”, svima s kojima se “možemo razumjeti”, fantastičnom Stefanu Simiću, Brankici Damjanović, Elisu Bektašu, Blogdanu … Tu su i sjajna društvena facer razmišljanja Ljiljane Nikolovski, Marinka Biškića, fotografije Borisa Kragića, Vedrana Šegvića, Nikše Smoje, ali i mnoga druga, široj javnosti nepoznata imena. Biti će to regionalni portal s vrhunskim sadržajem, dopunjavan jednom ili dvaput dnevno. Vjerujem da će u skoroj budućnosti biti stvar prestiža da se status pojavi u izboru Facera, da će potaknuti mnoge na kreativniji pristup profilu, ali i da će olakšati posao mnogim mainstream medijima u traženju dobrih statusa ili novih kolumnista. – dodao je Erceg pozivajući čitatelje izvan Facebook mreže da je  dožive na Faceri.net, a one koji su već na mreži da je uvrste u dnevni bookmark, te se jave mailom ili faceom s prijedlozima novih facer-profila.

Photo: Boris Kragić – Magenta
http://faceri.net

Kontakt:
Željko Erceg
urednik@faceri.net
+385 91 23 21 401

Artur
+385 21 381 262

Copyright © 2015 Artur jdoo, All rights reserved.

Leave a Comment

%d bloggers like this: