Nov način depilacije: Riješite se neželjenih dlačica pomoću običnog brašna!

Ovo je nova metoda kada je u pitanju kućno uklanjanje neželjenih dlačica. Prednosti su joj što je potpuno prirodna, tako da nema bojazni od alergijskih reakcija, a obavlja se krajnje jednostavno i brzo…

Uklanjanje neželjnih dlačica zna da bude jako dosadan posao, ali bez njega ne možemo ni da zamislimo njegu tijela i održavanje ljepote. Ako ne volite depilaciju obavljati u salonu, već se uvijek odlučujete za kućne varijante, sigurni smo da će vas interesirati što je to depilacija brašnom! Ovo je nova metoda kada je u pitanju kućno uklanjanje neželjenih dlačica. Prednosti su joj što je potpuno prirodna, tako da nema bojazni od alergijskih reakcija, a obavlja se krajnje jednostavno i brzo. Korjen dlačica vremenom slabi i dlake postaju tanje i manje vidljive.

Uklanjanje dlačica s lica

Potrebni sastojci: 10 ml svježeg limunovog soka, 1 šalica vode, 30 g brašna od slanutka.
Priprema i upotreba: Pomiješajte sve sastojke da smjesa bude bez grudvica, pa nanesite na lice. Ostavite da se osuši, 15-tak minuta, pa je skinite ručnikom (jačim pokretima) u smjeru rasta dlačica.

Depilacija dlačica na tijelu

Potrebni sastojci: 1 bjelanjak, 1 žlica šećera, pola žlicee kukuruznog brašna.
Priprema: Jaču depilacijsku smjesu za cijelo tijelo dobit ćete mješavinom bjelanjka, kukuruznog brašna i šećera. Umutite bjelanjke sa šećerom, pa smjesi dodajte i kukuruzno brašno. Miješajte dok ne dobijete gustu pastu.
Upotreba: Nanesite je na suhu kožu u smjeru rasta dlačica i ostavite da se osuši, pa ogulite s kože suprotno od smjera rasta dlačica. Na ovaj način ih uklanjate s kojrenom, možete je primijeniti i na gušće dlake, kao standardnu depilaciju i rezultat će trajati duže.

Mozessvesam.com.ba