Možemo li i kako vladati svojim mislima? Reviewed by admin on . Zamislimo na tren da ne postoji ego, da ne postoji podsvijest, da ne postoje emocije, duša, Bog. Što nam ostaje kad toga nema? Ostajemo sami sa čulima i mislima Zamislimo na tren da ne postoji ego, da ne postoji podsvijest, da ne postoje emocije, duša, Bog. Što nam ostaje kad toga nema? Ostajemo sami sa čulima i mislima Rating: 0

Možemo li i kako vladati svojim mislima?

mıslı

Zamislimo na tren da ne postoji ego, da ne postoji podsvijest, da ne postoje emocije, duša, Bog. Što nam ostaje kad toga nema? Ostajemo sami sa čulima i mislima koje nam se trenutno vrte. Nekim mislima pokrećemo tjelesne senzacije koje smo sami svojim ranijim razmišljanjem i davanjem na značaju naučili i prihvatili kao obrasce ponašanja u danim situacijama. Ti obrasci su uglavnom kreirani da bi lakše podnijeli nepoželjna iskustva i imali trenutne i brze odgovore na njih. Čini nam se da se ti obrasci pokreću sami, da mi nemamo utjecaj na ta ponašanja, da je to nešto jače od nas i izazvano izvan nas kao odgovor na ono što nam prenose čula u danom trenutku.

Mi ne komuniciramo samo svojim riječima, gestama, izgledom, odjećom nego i vibracijama odnosno energijom koje uglavnom nismo svjesni. Naše srce je organ koji ima više neuronskih nego mišićnih stanica i starije je nego mozak. Prve informacije koje primamo iz vanjske sredine primamo srcem. U većini situacija nismo svjesni informacija koje srce primi, a te informacije se svode na ono što je dobro za nas i što nam je ugodno, a što ne. Informacije o onome što nam nije ugodno preuzimaju um i tada nastaju razmišljanja i zapleti.

Trenutne misli su pokretač, njima i zadržavamo obrasce ponašanja, ali mislima i jedino mislima možemo trenutno zaustaviti te obrasce. Datoteke našeg iskustva nisu male i onu koju trenutno odaberemo postaje primarna. Sjetimo se nekog ugodnog doživljaja – stanja, i automatski se pokreću tjelesne senzacije dok ne pomislimo na nešto drugo. Isto se događa kada prizovemo neko loše iskustvo. U realnom životu se događaju razne situacije i samo naše promišljanje o njima priziva obrasce.

Što ćemo odabrati u sadašnjem trenutku je samo na nama i nema veze s onim što se izvana događa, jer smo u mogućnosti da sami biramo. Kada se pokrenu ti obrasci, tjelesne senzacije sprečavaju da razumijemo energetske informacije koje i dalje primamo; prevedeno to znači da nismo svjesni trenutka u kojem smo, nego komuniciramo nesvjesno u afektu. Naše ponašanje ovisi od toga što i na koji način trenutno razmišljamo, prihvaćamo li nešto, negiramo ili je irelevantno.


Kada osvijestimo mogućnost izbora i prihvaćanja život postaje osobna krecija, igra, i tada smo svjesni da u bilo kakvoj situaciji imamo izbor. Misli koje nam dolaze imaju samo onu težinu koju im sami dajemo, ni veću ni manju.

novasvest.comLeave a Comment

%d blogeri kao ovaj: