Mooji o traganju za istinom i rezoniranju našeg uma Reviewed by admin on . Prestanite podsjećati svijet da je bolestan i u nevolji. Podsjetite ga da prelijep i slobodan. Zapravo je najlakše biti ono što stvarno jeste. Ono što je teško Prestanite podsjećati svijet da je bolestan i u nevolji. Podsjetite ga da prelijep i slobodan. Zapravo je najlakše biti ono što stvarno jeste. Ono što je teško Rating: 0

Mooji o traganju za istinom i rezoniranju našeg uma

mooji

Prestanite podsjećati svijet da je bolestan i u nevolji. Podsjetite ga da prelijep i slobodan.

Zapravo je najlakše biti ono što stvarno jeste. Ono što je teško je početi biti ono što niste. To je zato što se želimo držati svojih odnosa. Sloboda je biti oslobođen odnosa, a glavni odnos je prema “ja”, prema sebi. Odbacite sve, zaboravite na sve! Učite previše, pamtite previše, pokušavate suviše. Opustite se malo, pružite životu priliku da leti svoj let, bez pomoći vašeg uma i truda.
Prestanite usmjeravati tok rijeke! Kada se oslobodite obmana, možete uživati u iluzijama. Uživajte u snu, ali uživajte u snu tako što ćete biti slobodni. Kad je u pitanju traganje za istinom, 98 posto našeg rezoniranja su obične gluposti. Preostalih dva posto je smeće.

Odbacite sve živo i budite slobodni. Istinu ne možete uhvatiti samo umom – potrebno je i gracioznosti.

– Mooji

Naručite u pretplati novu Moojijevu knjigu Božanska brojanica uz 25% popusta!

 

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: