Kontrola koju imamo nad našim životima samo je još jedna iluzija Reviewed by admin on . Od malih nogu učili su nas da smo mi tvorci naše budućnosti, da su naša motivacija i aktivnost ono sa čime idemo kroz život. Takvo razmišljanje je dio moderne k Od malih nogu učili su nas da smo mi tvorci naše budućnosti, da su naša motivacija i aktivnost ono sa čime idemo kroz život. Takvo razmišljanje je dio moderne k Rating: 0

Kontrola koju imamo nad našim životima samo je još jedna iluzija

kontrola

Od malih nogu učili su nas da smo mi tvorci naše budućnosti, da su naša motivacija i aktivnost ono sa čime idemo kroz život.

Takvo razmišljanje je dio moderne kulture, međutim, jasno je da se neke stvari u našim životima događaju mimo naše volje. Mi takve stvari moramo prihvatiti jer, kako smatra čuveni Leo Babauta, stvari koje se događaju oko nas bez našeg utjecaja mogu nas iznenaditi, naučiti novim stvarima i pomoći nam da otkrijemo osobine koje se kriju duboko u nama.

Babauta smatra da je kontrola koju imamo nad našim životima samo jedna iluzija. Treba pogledati svijet oko sebe da bismo shvatili koliko stvari je izvan naše moći. Čovjek koji je preživio srčani udar, žena koja je izgubila oca, obitelj koja je izgubila svoj dom nakon potresa, poduzetnik koji preživaljava ekonomsku krizu, biciklist kojeg je udarilo auto, majka koja se brine o bolesnom djetetu… Takve se stvari događaju svakog dana, dok mi živimo u uvjerenju da sve držimo pod kontrolom. Kontroliramo li sve što se događa, kontroliramo li ljude čije ponašanje utječe na nas? Uspjevamo li kontrolirati prirodu? Odgovor na sva ova pitanja je negativan i zato se valja podsjetiti da je kontrola, u stvari, iluzija.

U našim životima događa se mnogo toga što je izvan naše moći i spoznaje. Zato je nemoguće da u potpunosti držimo svaki aspekt stvarnosti u našim rukama. Bez obzira na naš trud i pokušaje, nekada se jednostavno moramo pomiriti sa stvarima koje nismo mogli spriječiti.

 

Lovesensa.rs

 

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: