Japanski specijalist tvrdi: Ovo je najzdraviji i najjednostavniji način za mršavljenje u struku!

Ovo je vrlo laka i efikasna mogućnost da izgubite centimetre u struku. Ne trebate ništa raditi, samo ležite na ručnik savijen u valjak…

Ovo je metoda japanskog doktora Fukucudzija (68), autora poznate knjige, prodane u više od 5 milijuna primjeraka. Doktor Fukucudzi je specijalist za karlične probleme već 20 godina, koji je otkrio da je glavni uzrok velikih naslaga na struku u razilaženju karličnih i podrebarnih kostiju. Nakon niza eksperimenata i ogleda, utvrdio je istinitost svoje hipoteze i osmislio vježbe za brzo mršavljenje struka. Iako se, ono što se treba raditi, ne može nazvati vježbama.

Suština metode je: Ležati na urolanom ručniku nekoliko minuta tri puta dnevno.

Rezultat: Gubitak suvišnih centimetara u struku.

Dakle, evo šta trebate raditi:

1. Napravite valjak od ručnika, a da se ne bi odmotavao, pričvrstite ga trakom,
2. Sjesti na čvrstu i ravnu površinu (ne krevet!), bolje na pod,
3. Položaj ručnika mora biti točno ispod pupka,
4. Provjerite, napravite kažiprstima s obje strane liniju od pupka do ručnika. Savijeni ručnik mora biti malo širi od širine leđa,
5. Opustite se. Stavite noge u širini ramena i savijte stopala tako da se dodiruju samo palčevi,
6. Ruke ispružite iznad glave,
7. Okrenite dlanove prema dolje i sastavite male prste.

Iskreno rečeno, prilično neprijatna poza. Ako vam je teško po prvi put ispružiti ruke, ne brinite, ispružite kako možete. Bitno je da se uvjerite da se dodiruju mali prsti na rukama i pačlevi na nogama.
To je to! U ovom položaju trebate ležati 5 minuta. Možete tako ležati 3 puta dnevno, ali prvi put ne više od 5 minuta.

Nije teško, ali na početku postoji neugodan, čak i bolan osjećaj, jer će se vaš skelet početi vraćati u prirodan položaj. Ako vam je isuviše teško izdržati neophodnih 5 minuta, počnite s minut-dva i svaki dan povećavajte, dok ne dođete do 5 minuta. I ne propuštajte ni jedan dan da biste dobili stabilan rezultat!

U suštini, to je vrsta protezanja. Ako pomaknete valjak ispod grudi – imat ćete efekat podizanja grudi. Ako ga stavite na dio ispod rebara – struk će postati više izražen.

Dakle, poslije seanse ustajte veoma polako. Prvo na stranu, onda sjesti, a tek onda ustati. Izbjegavajte nagle pokrete. Naravno, ako imate bilo kakvih problema s kičmom, leđima, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ortopedom smijete li raditi ovu vježbu.

West-tribune.com