Čuvarkuća: O njenoj ljekovitosti se zna skoro sve, a mi vam donosimo recepturu za mast Reviewed by admin on . Ovo je recept za prirodni lijek od čuvarkuće. Riječ je o ljekovitoj masti od ove biljke. Da bi napravili ovaj prirodni lijek potrebno vam je: 1 šaka sitno sjeck Ovo je recept za prirodni lijek od čuvarkuće. Riječ je o ljekovitoj masti od ove biljke. Da bi napravili ovaj prirodni lijek potrebno vam je: 1 šaka sitno sjeck Rating: 0

Čuvarkuća: O njenoj ljekovitosti se zna skoro sve, a mi vam donosimo recepturu za mast

cuvarkuca

Ovo je recept za prirodni lijek od čuvarkuće. Riječ je o ljekovitoj masti od ove biljke.

Da bi napravili ovaj prirodni lijek potrebno vam je: 1 šaka sitno sjeckanih listova biljke i 200 grama masti.

Svinjsku mast, koja nije soljena, operite u 9 voda. Nakon toga mast i sjeckane listove pomiješajte u jednu zdjelu, i na laganoj temperaturi pustite da se mast lagano otopi. Čim se mast otopila, sklonite posudu sa vatre. Napominjemo da se ova smjesa ne treba kuhati, nego je dovoljno samo da se mast otopi.

Pustite sve da odstoji 12 sati, pa nakon toga još jednom zagrijte dok se mast ne otopi, da možete sadržaj procijediti kroz gustu gazu u staklenku. Vaša mast je spremna za čuvanje. Čuvajte ju u frižideru, ili na nekom hladnom i tamnom mjestu.

Ova mast je ljekovita u slučaju rana nastalih od udaraca i raznih prignječenja. Također, pomoću ove masti možete tretirati zagnojene rane, koje teško zarastaju. Mast je ljekovita i u slučaju fleka na koži kao i sunčanih pjega, uboda od insekata i drugih sličnih pojava na koži.

kakolijeciti.infoLeave a Comment

%d bloggers like this: