Čovjek o kojem bruji planeta Reviewed by admin on . Pravi direktor je onaj koji radnike stavi u istu ravan sa sobom, a turski poduzetnik Nevzat Aydin najbolji je primjer takvog poslodavca koji je odlučio dobit od Pravi direktor je onaj koji radnike stavi u istu ravan sa sobom, a turski poduzetnik Nevzat Aydin najbolji je primjer takvog poslodavca koji je odlučio dobit od Rating: 0

Čovjek o kojem bruji planeta

Poslodavac o kom bruji planeta
Pravi direktor je onaj koji radnike stavi u istu ravan sa sobom, a turski poduzetnik Nevzat Aydin najbolji je primjer takvog poslodavca koji je odlučio dobit od prodaje firme podijeliti sa zaposlenima i to tolikim iznosima da će nekima promijeniti život.

Nevzat Aydin, suosnivač i glavni direktor turske kompanije za dostavu hrane Yemeksepeti, odlučio je da dobit od prodaje firme podijeli sa svojim radnicima. Radi se o 27 milijuna dolara, od ukupno 589 milijuna za koliko je Aydin svoju firmu prodao njemačkoj kompaniji Delivery Hero.

Šef je svoj potez objasnio vrlo jednostavno – i radnici zaslužuju dio kolača. “Moja kompanija, koja je osnovana prije 15 godina, nije uspjeh ostvarila preko noći. Svi oni su u tome sudjelovali, svojim vještinama i napornim radom”, rekao je Aydin za CNN.

Dobit ostvarenu prodajom šef dijeli sa 114 radnika, čije plaće inače iznose od 1.000 do 2.000 dolara, a svaki od njih dobit će u prosjeku oko 237.000 dolara.


Koliko će točno svakome od njih leći na račun, šef će, kako je najavio, odrediti na osnovu staža, pojedinačnog doprinosa kompaniji te potencijala koji svaki od radnika donosi budućnosti kompanije.

“Znao sam da šef nas planira nagraditi, ali nisam imao ni približnu predstavu o kakvom se iznosu radi. Kad nam je saopćio svoju odluku, bio je to vrlo emotivan trenutak za nas.”

Ovaj iznos mnogima će od nas uveliko promijeniti život, rekao je Nedim Nahmias, jedan od zaposlenih koji je svoju karijeru u kompaniji Yemeksepeti započeo prije 10 godina kao operater u pozivnom centru.

Kompanija Yemeksepeti jedan je od najuspješnijih turskih brendova, a posluje i u drugim zemljama, između ostalih i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Libanonu, Jordanu.

Šef o kojem trenutno svi pričaju svoju je odluku najprije objavio u turskim novinama Hurriet, gdje je također izjavio i to da ostaje na čelu kompanije, kao i da ulazi u upravni odbor firme Delivery Hero.

“Vjerujem u timski rad i čvrsto sam uvjeren da uspjeh ima puno bolji ukus kada se dijeli s onima s kojima ste ga ostvarili”, rekao je Aydin.

Bizlife.rs / IndexLeave a Comment

%d bloggers like this: