Ovo su namirnice koje NIKAD ne biste smjeli davati svom ljubimcu Reviewed by admin on . Davanje mlijeka kućnim ljubimcima može za posljedicu imati iritaciju želuca i crijeva, što pak dovodi do proljeva, ali i boli • Samo 4-10 grama čokolade, kod va Davanje mlijeka kućnim ljubimcima može za posljedicu imati iritaciju želuca i crijeva, što pak dovodi do proljeva, ali i boli • Samo 4-10 grama čokolade, kod va Rating: 0
You Are Here: Home » Život » Stanovanje » Ovo su namirnice koje NIKAD ne biste smjeli davati svom ljubimcu

Ovo su namirnice koje NIKAD ne biste smjeli davati svom ljubimcu

pas

Davanje mlijeka kućnim ljubimcima može za posljedicu imati iritaciju želuca i crijeva, što pak dovodi do proljeva, ali i boli • Samo 4-10 grama čokolade, kod vašeg ljubimca može izazvati nepravilan rad srca, zadihanost, nemir i povraćanje

Kada ste bili mali, vrlo vjerojatno da ste čuli onu: “Nemoj hraniti psa onime što je na stolu.” Vaši roditelji bili su u pravu.

Osim što to kod ljubimaca izaziva lošu naviku “žicanja hrane”, takva hrana za njih ima previše kalorija, što može dovesti do raznih zdravstvenih rizika pa čak i smrti. Donosimo nekoliko namirnica koje vaš ljubimac ne bi smio jesti ni pod kojim okolnostima.

1. Mlijeko

Iako priznajemo da je jako slatko vidjeti mačku kako pije mlijeko iz malog tanjurića, kao što viđamo na filmovima, činjenica je da davanje mlijeka kućnim ljubimcima može za posljedicu imati iritaciju želuca i crijeva, što pak dovodi do proljeva, ali i boli.

2. Čokolada

Samo 4-10 grama čokolade, kod vašeg ljubimca može izazvati nepravilan rad srca, zadihanost, nemir i povraćanje.

3. Grožđe i grožđice

Ni s grožđicama situacija nije bolja, jer i one kod vašeg ljubimca mogu izazvati povraćanje, depresiju, zatajenje bubrega pa čak i smrt, a za jedan od ovih scenarija dovoljno je samo šaka ovih namirnica. Ako vaš ljubimac voli voće, pokušajte s jabukama, bananama ili narančama (obavezno izvadite sjemenke) te zaboravite na grožđe.

4. Sirovo meso i kosti

Iako je kod mnogih vlasnika kućnih ljubimaca ustaljena praksa hranjenja istih sirovim mesom, ono može imati loše posljedice. Kost može puknuti te tako zapeti u grlu ili želucu vašeg ljubimca, sirovo meso može u sebi nositi razne bakterije, kao što je Escherichia coli.

5. Kruh

Kvasac može izazvati bolnu nadutost želuca i crijeva kod vašeg ljubimca.

Index.hrLeave a Comment