Zen priča: Sve je tako kako jest Reviewed by admin on . Bio jednom izvjestan vojni liječnik čiji je posao bio da prati vojnike i iscjeljuje im rane na bojnom polju. Ali svaki put, čim bi zakrpio kojeg vojnika, taj bi Bio jednom izvjestan vojni liječnik čiji je posao bio da prati vojnike i iscjeljuje im rane na bojnom polju. Ali svaki put, čim bi zakrpio kojeg vojnika, taj bi Rating: 0

Zen priča: Sve je tako kako jest

zen

Bio jednom izvjestan vojni liječnik čiji je posao bio da prati vojnike i iscjeljuje im rane na bojnom polju. Ali svaki put, čim bi zakrpio kojeg vojnika, taj bi odjurio natrag u bitku i na kraju poginuo…

To se uvijek iznova događalo i konačno liječnik više nije mogao dalje… ako im je suđeno umrijeti, zašto ja moram pokušavati da ih spasim? Ako moje liječništvo nešto znači, zašto onda idu natrag u rat da bi poginuli?

Ne mogavši shvatiti kakvog smisla ima biti vojnik liječnik, osjećao se krajnje zbunjenim i nije mogao nastaviti sa svojim poslom. Stoga se uputio u planine. U potragu za kakvim zen majstorom.

Nakon učenja sa zen-majstorom tokom nekoliko mjeseci, konačno je shvatio svoj problem i sišao s planine da bi nastavio svoju praksu. Kad je nakon toga zapao u sumnju, jednostavno je rekao:

– Zato što sam liječnik!

Ne projicirajte sebe na stvari s kojima dolazite u dodir, i ne pravite razliku između sebe i drugih stvari. Jer takozvana objektivnost i subjektivnost ne postoje. Domena mudrosti je u razumijevanju da ne postoje ja i drugi, i da je sve tako kako jest.

Alfa-portal.com

ć 

Leave a Comment

%d bloggers like this: