Zaustavite krvarenje za nekoliko sekundi: Prirodno i provjereno! Reviewed by admin on . Sigurno vam se nekad dogodilo da se posiječete ili ogrebete na nezgodnom mjestu i da krv ne prestaje teći. Držite maramicu čvrsto pripijenu, lijepite flastere, Sigurno vam se nekad dogodilo da se posiječete ili ogrebete na nezgodnom mjestu i da krv ne prestaje teći. Držite maramicu čvrsto pripijenu, lijepite flastere, Rating: 0

Zaustavite krvarenje za nekoliko sekundi: Prirodno i provjereno!

aleva-paprika

Sigurno vam se nekad dogodilo da se posiječete ili ogrebete na nezgodnom mjestu i da krv ne prestaje teći.

Držite maramicu čvrsto pripijenu, lijepite flastere, ali ne pomaže. Evo šta trebate učiniti.

Za brzo zarastanje rana potreban vam je neki koagulator. Najbolji je ljekovita glina u prahu, ali ako je nemate pri ruci u tu svrhu može poslužiti i crvena paprika, naravno ne ljuta.

Krvarenje iz nosa, duboke posjekotine, čak i arterijsko šikljanje krvi bit će zaustavljeno za nekoliko trenutaka pomoću crvene paprike.

Najbolje je da paprika bude organska, a sve što trebate učiniti jest da je pospete po rani i pritisnete maramicom, a zatim ostavite da se osuši. Ako imate glinu u prahu, postupite na isti način. Krvarenje će biti zaustavljeno u rekordnom roku.

Crvena slatka paprika, kao i glina u prahu, mogu pomoći i kod unutrašnjeg krvarenja. U tom slučaju treba žličicu praha razmutiti u čaši tople vode i popiti.

Balkanspress.com

 

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: