Svakodnevno radite ove tri vježbe i gledajte kako celulit nestaje Reviewed by admin on . U taoističkoj medicini rupice i grudice na koži bedara i stražnjice nazivaju se 'emocijama, koje se ne pretaču'. Tom problemu može se doskočiti ponajprije emoci U taoističkoj medicini rupice i grudice na koži bedara i stražnjice nazivaju se 'emocijama, koje se ne pretaču'. Tom problemu može se doskočiti ponajprije emoci Rating: 0

Svakodnevno radite ove tri vježbe i gledajte kako celulit nestaje

celulit

U taoističkoj medicini rupice i grudice na koži bedara i stražnjice nazivaju se ’emocijama, koje se ne pretaču’.

Tom problemu može se doskočiti ponajprije emocionalnom inventurom i dijetom, ali i dovođenjem u ravnotežu svih deset za metablizam odgovornih hormona i to izvođenjem vježbi spajanja ‘vatre i vode’ što je najbrži način za pokretanje imfe i učvršćenje kože.

Vježbe su posve jednostavne i imaju izvrstan učinak.

Prva vježba:

Prva vježba zbog aktivacije snažnih akupresurnih točaka i žlijezda otvara lice i tijelo te emocije i blokade koje se opuštaju i oslobađaju. Na taj način djelujemo na suptilne kanale zbog čije zatvorenosti dolazi do zastoja u obliku celulita. Njih treba aktivirati ako želimo da nam grudičaste nakupine na bedrima nestanu zauvijek.

Stanite uspravno sa stopalima u širini bokova, napnite sve mišiće tijela i podignite kuteve usana tako da vrhom jezika pritiskate nepce.


Dva prsta ispod pupka prema kineskoj medicini nalazi se jedna od najvažnijih točaka na tijelu: CV 6 – „more energije“. Počnite je masirati u pravcu kazaljke na satu jer ćete tako potaknuti cirkulacij vode čiji je zastoj uzrokovao nakupljanje celulita. Istodobno stimulirate imunosni, reproduktivni i mokraćni sustav.

Kada osjetite da je masaže dosta i da ste uspostavili protočnost krenite na drugu vježbu.

Druga vježba:

Ispružite ruke ispred sebe, stisnite dlanove u šake u visini čela, spojite laktove, bradu potisnite prema prsnoj kosti i nagnite se malo prema naprijed, duboko udahnite i počmite širiti ruke potiskujući prsi prema naprijed. Tako ćete stimulirati timus, malu žlijezdu ljubavi i imunosnog sustava (nalazi se nasurprot timusa između lopatica).

Pri tome prste snažno potiskujte u sredinu dlana kako biste aktivirali točku koja maksimalno opušta cijeli živčani sustav. Šireći ruke glasno izdišite i ispuštajte zvuk ‘Haaaaaaa’. To je ljekoviti kozmički zvuk srca, temelj samoiscjeliteljskih tehnika kineske medicine koja oslobađa višak topline i otvara srce.

Pogled usmjerite prema vrhu nosa koji je povezan sa srcem i drugim vatrenim organima kakvi su tanko crijevo i jezik. Ponovite šest puta.

Treća vježba:

Slijedeća vježba je bez konkurencije – najjednostavnija je i najbolja tehnika za oslobađanje celulita, zastoja limfe, mlohave kože i jačanje krvnih žila.

Rezultat će biti još bolji ako se prilikom njenog izvođenja namažete i kvalitetnim uljem za učvršćenje kože u koje ćete umiješati MSM, (prirodni jestivi sumpor dobiven iz biokukuruza i lana) – odnosno mineral ljepote i mladenačke kože koji potiče nastajanje elastina i kolagena. (Najbolje je ta to bude mješavina kokosovog i bademovog ulja i MSM-a.)

Jednom u 14 dana utrljajte ovu mješavinu u područje bedara i stražnjice uz pomoć dermorolera, igličastog valjka koji potiče regeneraciju kože. Pronađite točku koja se nalazi otprilike dlan ispod koljena na vanjskoj strani noge. To je akupunkturna točka – S 36, koju veliki taoistički majstori zovu ‘ zlatno zrno’ ili ‘polje besmrtnosti’.

To je važna točka preko koje se potiče dugovječnost, opuštanje i vitalnost. Vježbu izvodite tako da noge postavite u širini kukova i šakama počmite udarati od vrha vanjskog dijela bedara prema glažnjevima i natrag preko unutrašnje strane bedara prema gore.

Udarajte dovoljno energično u krug i ponovite tri do šest puta. Ako je tkivo na tom dijelu jako slabo i mlohavo može se dogoditi da ova vježba ostavi i koju modricu, ali ne brinite, modrice će brzo nestati, a koža će očvrsnuti.

Ove vježbe izvodite svaki dan i promatrajte kako celulit nestaje.

slobodnadalmacija.hr

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: