Što nam koža govori: Evo kako da na koži lica prepoznate simptome pojedinih bolesti Reviewed by admin on . Koža trpi, pamti, ali i opominje. Kada se pogledate u ogledalo, možete saznati kakva je i opća slika vašeg organizma. Ukoliko se neke nepravilnosti ponavljaju, Koža trpi, pamti, ali i opominje. Kada se pogledate u ogledalo, možete saznati kakva je i opća slika vašeg organizma. Ukoliko se neke nepravilnosti ponavljaju, Rating: 0

Što nam koža govori: Evo kako da na koži lica prepoznate simptome pojedinih bolesti

koža

Koža trpi, pamti, ali i opominje. Kada se pogledate u ogledalo, možete saznati kakva je i opća slika vašeg organizma.

Ukoliko se neke nepravilnosti ponavljaju, možda je trenutak da više pažnje obratite na zdravlje.

Siva boja lica često ukazuje na manjak kisika u krvi, što može biti posljedica rane upale pluća, tuberkuloze, ponekad i predinfarktnog stanja. Događa se i da koža posivi uslijed upale tankog sloja tkiva u stomku, uzrokovane bakterijama ili gljivicama.

Plavičasti ton može biti posljedica problema s jetrom, slezinom ili gušteračom. Nerijetko ukazuje i na trovanje olovom.

Preplanuli ten bez sunčanja, često je znak nasljednog poremećaja – kemokromatoze, koju odlikuje prekomjerno nakupljanje željezaa u organizmu.

Osip s bolnim mjehurićima ukazuje na alergijsku reakciju na gluten, a uglavnom se pojavljuje na koljenima, laktovima, leđima i zadnjici.

Ispucale usne su najčešće znak nedostatka vitamina iz B grupe – niacina, riboflavina i vitamina B6.

Natečena koža ispod očiju i tamnoljubičasti podočnjaci ukazuju na to da previše jedete slano, što potiče pucanje kapilara i oticanje.

(TvBest)

 

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: