Ljubav i Povjerenje Reviewed by admin on . Ne možemo ništa bez povjerenja, ništa! Povjerenje je kao Ljubav, poput daška vjetra što ga jedrilica na bonaci vreba. Ono je spontano, iskreno, može nas poklopi Ne možemo ništa bez povjerenja, ništa! Povjerenje je kao Ljubav, poput daška vjetra što ga jedrilica na bonaci vreba. Ono je spontano, iskreno, može nas poklopi Rating: 0

Ljubav i Povjerenje

ljubav

Ne možemo ništa bez povjerenja, ništa!
Povjerenje je kao Ljubav, poput daška vjetra što ga jedrilica na bonaci vreba. Ono je spontano, iskreno, može nas poklopiti neviđenim blaženstvom, ali i napustiti, ostaviti praznim, beznadnim. Povjerenje se stoga mora kultivirati baš kao i Ljubav, jer nema razlike! To je vještina traganja, prebiranje po dahu, vibracijama, Ljubavi prema sebi, prema Zemlji.
Povjerenje je stoga u izmijenjenom stanju svijesti, ono je u svemu onome gdje sjećanje nije. To je onaj magličasti sloj na rubovima straha, plavičasta sjena iznad plamena, kapi rose ispod magle. Traganje za njim je vještina koju se ne da opisati. Nitko nam ga ne može pokazati, uprijeti prstom, kazati tamo hajde, tamo je sigurno! Jedini način je krenuti, jer je ono u pokretu, baš kao ptica koja svoj strah pobjeđuje stalnim kretanjem u svim mogućim pravcima. Kada stane, ona tone, propada!

Ljubav je istinski učitelj. Ona nas uči da razvučemo svoju ljepotu u nepoznato, napnemo svoje slutnje i otpustimo ih da lete. “Volim te” je tako poput praćke: napnemo snažno i potom otpustimo! Pustim odavde da budem “tamo”, u Ljubavi i Povjerenju. Sve što se od nas traži je otpustiti remen, neka leti u nepoznato. Zavitlajmo i svoj strah tamo, sve! Jer Povjerenje je tu, iza kapije moga Srca, u onom nepoznatom kamo “Volim te” leti.

– Neno Lubich

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: