Kako namjeravati ljubav? Reviewed by admin on . Tako da se dopusti da Ljubav voli. Namjeravamo tako da gledamo očima Ljubavi. Gledamo ono što ona vidi, a ona vidi ono što mi gledamo. Mi započnemo voljeti, a L Tako da se dopusti da Ljubav voli. Namjeravamo tako da gledamo očima Ljubavi. Gledamo ono što ona vidi, a ona vidi ono što mi gledamo. Mi započnemo voljeti, a L Rating: 0

Kako namjeravati ljubav?

11200867_1039472329398615_8947271923940347755_nljubav
Tako da se dopusti da Ljubav voli. Namjeravamo tako da gledamo očima Ljubavi. Gledamo ono što ona vidi, a ona vidi ono što mi gledamo. Mi započnemo voljeti, a Ljubav dovrši, dovede voljenje do kraja. Mi dopustimo, a Ljubav djeluje.
Namjeravanje je kretanje, stvaranje, most između ideje i realizacije, najkraći put. To je proces koji povezuje svu slojevitost Ljubavi u jednu nit. Kao kada posijemo sjeme biljke! U njoj je ugrađena namjera za postojanjem, jednako kao i u nama. Ta namjera biljke se služi svim drugim namjerama da bi se samo-ostvarila – suncem, vodom, zemljom, zrakom, našom voljom da je uzgojimo. Cijeli taj proces, niz namjera, je jedna nit i samu sebe podržava. Zapravo, sve smo to mi, cijela ta gomila! Ali isto tako, i mi smo njima oni!
To je namjeravanje Ljubavi: sve što radiš je dio lanca svijesti koji žudi da postoji u svakoj svojoj karici.

Namjeravanje je jezik Duha, to nije jezik uma! To je jezik Nule, unutrašnje tišine. To je suradnja sa životom, s voljom da stvaramo.

Namjeravanje Ljubavi je prisutnost u životu kojeg sanja Stvoritelj. I kao što mi u snu pokušavamo ostvariti kontrolu, svjesnost, tako i Stvoritelj ostvaruje svoju svjesnost kroz naše buđenje u Njegovom snu. On se ne trudi biti objektivan, neovisan, stvaran. On ne interpretira.
Kada prestanemo interpretirati svoj san, svoj život, onda ćemo biti svjesni u njemu. Moramo zato dopustiti Ljubavi da ga živi i kroz sebe provlači. Jer da bi istinski živjeli svoj san mora postojati Ljubav prema njemu. Tako, voljenje života je voljenje svoga snu u njemu – a to, baš to – je namjeravanje Ljubavi!
Nitko nas tome ne može naučiti, jer san je moj, jedinstven, originalan. Namjeravanje Ljubavi jest voljenje te jedinstvenosti, njegovo poštivanje.

Kada kažem “Volim te”, dozivam Ljubav da se nagne prema meni i poljupcem mi da podršku da budem svjestan. Kažem joj: “Dovrši! Pokaži mi kako da istinski Volim!”
Odatle se ne vraćam više na staro! Jer sada namjeravam Ljubav.

– Neno Lubich

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: