Kada je rođena vaša beba? Po noći, prije podne ili poslije podne? Reviewed by admin on . Interesantno je da je u istraživanjima također zabilježeno da postoje i razlike u načinu porođaja, u odnosu na doba dana Dva porođaja mame Sarah Mc Guinness, do Interesantno je da je u istraživanjima također zabilježeno da postoje i razlike u načinu porođaja, u odnosu na doba dana Dva porođaja mame Sarah Mc Guinness, do Rating: 0

Kada je rođena vaša beba? Po noći, prije podne ili poslije podne?

beba

Interesantno je da je u istraživanjima također zabilježeno da postoje i razlike u načinu porođaja, u odnosu na doba dana

Dva porođaja mame Sarah Mc Guinness, dogodila su se noću, a kada je saznala da je njeno iskustvo danas jako rijetko, ovu zanimljivu statistiku podijelila je s čitateljima svog bloga, piše Yumama.com.

“Kada pomislim na porođaj, to je uvijek nešto što se događa noću, a posljednji napor i novorođenče uvijek dolaze oko ponoći. Moj prvi sin došao je na svijet u 3 sata i 30 minuta poslije ponoći, a njegov 20 mjeseci mlađi brat, rođen je u 00:45 sati. Ali ispostavilo se da moje iskustvo nije baš uobičajeno.

Statistika pokazuje da se najveći postotal novorođenih beba u Americi rađa u ranim jutarnjim i prijepodnevnim satima. Istraživanja, rađena od strane američkog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti pokazala su da je “najpopularnije” vrijeme za porođaj između 8 i 12 sati ujutro.

I ne samo to, ispostavilo se da je vrijeme dolaska moje djece na svijet vreme kada se djeca rijetko rađaju. Istraživanja su pokazala da se samo tri posto djece rađa između ponoći i 7 sati ujutro.

Interesantno je da je u istraživanjima također zabilježeno da postoje i razlike u načinu porođaja, u odnosu na doba dana. Carski rez u najvećem broju slučajeva rađen je ženama čiji je porođaj počeo tijekom večeri ili u ranim jutarnjim satima. Dok se neinduciran prirodni porođaj najčešće događa u prijepodnevnim satima, a porođaji kod kuće najčešći su sat vremena poslije ponoći.

Autori studije dali su objašnjenje –  broj medicinskih intervencija, kao što su indukcija ili carski rez, povećali su se u proteklih nekoliko decenija, što je u značajnoj mjeri povećalo broj porođaja koji se događaju tijekom dana”.

Interesantno, zar ne?

(Stil.kurir.rs)

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: