Blagoslov odlazaka Reviewed by admin on . Staro vjerovanje kaže da se ljudi, koji će kasnije jedni drugima biti od velikog značaja, nekad u životu sasvim slučajno sretnu, dodirnu i zaborave do sljedećeg Staro vjerovanje kaže da se ljudi, koji će kasnije jedni drugima biti od velikog značaja, nekad u životu sasvim slučajno sretnu, dodirnu i zaborave do sljedećeg Rating: 0

Blagoslov odlazaka

rastanak

Staro vjerovanje kaže da se ljudi, koji će kasnije jedni drugima biti od velikog značaja, nekad u životu sasvim slučajno sretnu, dodirnu i zaborave do sljedećeg viđenja.

Postoje ljudi koji su kratko u našim životima, ali vrlo intenzivno i nakon toga odu. A, postoje i oni koji obilježe veliki dio našeg života i također odu. Odlasci ne znače konačnost, već samo dionicu u kojoj je potrebno putovati odvojeno.
Razdvajanje je nužno za napredak jedne i druge strane i zato ne treba rastanke u prijateljstvu shvaćati tragično.

Ponovni susreti se mogu dogoditi kada se putevi dodirnu i kada opet imamo jedni drugima što dati. Ukoliko se to ne dogodi, potrebno je prihvatiti da smo u vremenu koje smo proveli jedni s drugima, dali ono najbolje. Na koji god način da je došlo do razmimoilaženja, zadržimo upravo taj najbolji dio u sjećanju i sa zahvalnošću nastavimo dalje ka novim susretima koji će obilježiti našu dionicu puta.

Prihvaćanjem da je netko izašao iz našeg života i davanjem blagoslova pri odlasku, blagoslivljamo neko novo prijateljstvo koje čeka da otvorimo vrata.

 

– Senka Stojanov

 

 

Comments (1)

 • Milka Koneska

  Postovana,

  Pokusacu analizirati sebe na osnuvu vaseg teksta – koji me jako dodirnuo u sred srca !
  Sve to ciljem da trazim pomoc od vas kako da nedminem svoje osecaje i traumu.

  …. Dali je ovo moguce ?! … ,,Staro vjerovanje kaže da se ljudi, koji će kasnije jedni drugima biti od velikog značaja, nekad u životu sasvim slučajno sretnu, dodirnu i zaborave do sljedećeg viđenja.,,

  ,, A, postoje i oni koji obilježe veliki dio našeg života i također odu.,,
  Otisao bez reci sa drugom zenom, mlagija od mene 10 godina, ona 50, ja 61, on 68 godina.
  U poslednjih 5 godina izneverio me sa 5 drugih zena, vracaose, sa poslednjom je od decembra do danas, nije se vratio …. tonem !!

  … ,,Odlasci ne znače konačnost, već samo dionicu u kojoj je potrebno putovati odvojeno.
  Razdvajanje je nužno za napredak jedne i druge strane i zato ne treba rastanke u prijateljstvu shvaćati tragično. ,,

  Ocajna sam. Poremetio mi se zivot, spavam u bunilo, nemogu zamisliti drugog coveka pored mene, nisam komunikativna, povuklase u sebe … tugujem, povremeno ga sledim, da vidim dokle mu je veza. Vidim da puno vremena provodi sa njom, vodije na vikende, svaki dan je uzima sa posla. Pitam se – zasto je bio sa mnom, zasto se vracao a sada nema nade, otisao zauvek.

  …,, Ponovni susreti se mogu dogoditi kada se putevi dodirnu i kada opet imamo jedni drugima što dati. ,,
  Ovo mogu uciniti, da budem povremeno u negovoj blizini – dali vredi da zrtvujem jos malo vremena sto mi ostalo ? Dali bi bio to dobar korak ?

  …. ,,Ukoliko se to ne dogodi, potrebno je prihvatiti da smo u vremenu koje smo proveli jedni s drugima, dali ono najbolje. Na koji god način da je došlo do razmimoilaženja, zadržimo upravo taj najbolji dio u sjećanju i sa zahvalnošću nastavimo dalje ka novim susretima koji će obilježiti našu dionicu puta.,,

  Da se nadam ?! Kako bi izgledalo to ?! Dali cu moci preci preko ovoga – kakva posvecenost sad daje njoj – ja to nisam imala od njega !

  … ,,Prihvaćanjem da je netko izašao iz našeg života i davanjem blagoslova pri odlasku, blagoslivljamo neko novo prijateljstvo koje čeka da otvorimo vrata.,,

  Nemogu da dam blagoslov, osecam se uzasno odbacena, ponizena, ostavljena, besna !!

  Hvala sto ste odvoili vreme za mene !!

  – Senka Stojanov

  Mayan Horoscope

  Reply

Leave a Comment

%d bloggers like this: