Emotivni revanšizam Reviewed by admin on . Krajnje je vrijeme da meci koji rikošetiraju iz srčanih pištolja prestanu ranjavati pitome, da se kola prestanu lomiti na nevinima, da pogani jezici prestanu pa Krajnje je vrijeme da meci koji rikošetiraju iz srčanih pištolja prestanu ranjavati pitome, da se kola prestanu lomiti na nevinima, da pogani jezici prestanu pa Rating: 0
You Are Here: Home » Iscjeljivanje » PSIHOLOGIJA » Emotivni revanšizam

Emotivni revanšizam

srce

Krajnje je vrijeme da meci koji rikošetiraju iz srčanih pištolja prestanu ranjavati pitome, da se kola prestanu lomiti na nevinima, da pogani jezici prestanu palacati ka milousnima.

Više ne prihvaćam šutjeti ni pred kim samo zato što je glasniji. Nemam više razumijevanja za greške mladih i glupih koje prave pod izgovorom nemanja životnog iskustva, a isto tako ni za greške onih starijih kojima je pokriće za neosnovanu dominantnost samo broj godina u krštenici. Ukratko, ne troše mi se više dobre namjere, iskrenost, strpljenje i vrijeme na one koji ne umiju da s bezrezervnom ljubavlju dijele sebe sa svijetom. Više ne prihvaćam stvari koje ne mogu promijeniti. Vrijeme je da mijenjam stvari koje ne mogu prihvatiti.

Nadmene, sveznalice, one s jako teškim životima koji su jedino naučili osuđivati one koji po njihovoj odokativnoj procjeni žive lako, i one koji unazađuju odnose misleći da sve znaju unaprijed, od sada lišavam svog prisustva. Čuvam ga za one neposredne, naivno glupe, za one koji misle da žive najobičnije živote ne znajući da su baš zbog toga najposebniji, za one koji ne razmišljaju o sutrašnjici jer zapravo oni ne žive Život nego se Život s radošću samoinicijativno predaje baš takvima da ga iskoriste i izližu od korištenja.


Nikog nije briga za vaša loša iskustva iz prošlosti, jer vrlo vjerojatno imaju dovoljno svojih s kojima se k’o s vjetrenjačama bore. Ne dozvolite da se nevini posijecaju na vaše srce samo zato što vam ga je netko drugi slomio. Ne plašite druge svojim strahovima samo zato što ste vi nastrašeni od tuđih bojazni da iskreno vole. Ne dopustite da ikada ikog išta boli zbog vas k’o što je vas boljelo zbog nekog. Iz jednostavnog razloga jer ta nevina osoba nije ista ona koja vas je povrijedila.

Nisu svi isti. Kada se to nauči, tek tada dođe vrijeme za bezrezervne ljubavi. Ako se još uvijek bojite zmija koje su vas grizle, budite od koristi pa srcem stvorite serum kojim ćete liječiti otrovane. Ako još uvijek pušete u prste zbog mlijeka na koje ste opekli, onda makar zapalite svoje srce da biste znali njime da grijete one promrzle od samoće.

Zato, ne sijecite me, ne razapinjite me, ne testirajte me ako umijete voljeti. Kad volim, ja tad svoje srce prepišem na tuđe ime, a kad se zainatim mogu bez svakog jer sam preživio i kad sam živeo i bez sebe. Moja ljubav ne umire, možda samo zamre, dok ne dođe netko naivan, neiskvaren i bandoglav da je ničim zasluži, jer prave ljubavi ni ne traže realne razloge da bi postojale.

Blogdan

blog17dan.wordpress.com

 

 

Leave a Comment