Što se događa ako prokuhate prethodno već prokuhanu vodu? Oprez! Reviewed by admin on .  Kuhalo za vodu je posljednih godina sastavni dio većine domaćinstava. Mnogo puta se dogodi da prokuhate vodu, pa zaboravite jeste li to učinili, pa ponovo uklj  Kuhalo za vodu je posljednih godina sastavni dio većine domaćinstava. Mnogo puta se dogodi da prokuhate vodu, pa zaboravite jeste li to učinili, pa ponovo uklj Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Prehrana » Prehrana općenito » Što se događa ako prokuhate prethodno već prokuhanu vodu? Oprez!

Što se događa ako prokuhate prethodno već prokuhanu vodu? Oprez!

Nažalost, jest, piše Healthyfoodteam. Kada je voda ostavljena da predugo vri ili je ponovo prokuhana, njene kemijske supstance se mijenjaju. Zdravi minerali postaju štetni, poput kalcija koji onda dovodi do kamenaca, kada se takva voda konzumira u većim količinama.

Arsen
World Health Organization (WHO) tvrdi da je najveća opasnost vodi za piće upravo arsen, koji dovodi do trovanja, problema sa probavnim organima, dijabetesom, neuropatijom, kardiovaskularnim bolestima, disfunkcijama, lezijama kože, pa čak i raka.

Nitrat
Visoka temperatura ih pretvara u nitrosamine, koji su karcinogeni – pogubni za jajnike, crijeva, mjehur, pankreas, stomak, izaziva leukemiju…

Fluorid
Utječe na neurološke i kognitivne funkcijei razvoj kod djece.

naportal.net

 

Leave a Comment