10 činjenica o ženama koje vole čitati Reviewed by admin on . Žene su poznate po tome što su vrlo osjećajne, ali i odgovorne. Pamte sve što volite, ali i što ne volite. Svako žena ima svoju osobnost, te vam s njima nikad n Žene su poznate po tome što su vrlo osjećajne, ali i odgovorne. Pamte sve što volite, ali i što ne volite. Svako žena ima svoju osobnost, te vam s njima nikad n Rating: 0

10 činjenica o ženama koje vole čitati

čitanje

Žene su poznate po tome što su vrlo osjećajne, ali i odgovorne. Pamte sve što volite, ali i što ne volite. Svako žena ima svoju osobnost, te vam s njima nikad neće biti dosadno. Po prirodi su znatiželjne i prepune, tematski raznolikih, zanimljivih priča. Žena koja voli čitati knjige je istovremeno i zabavna i duhovita, nenametljiva, njeguje svoj osobni životni stil, ali od nje možete i puno toga naučiti te dobiti bezbroj korisnih životnih savjeta.

1. Kvalitetno provodi dragocjeno slobodno vrijeme

Žena koja voli knjigu i često je drži u rukama, pokazuje kako zna kvalitetno provoditi svoje dragocjeno slobodno vrijeme. Iako može satima živjeti u svijetu likova iz knjige, te biti sretna i bez stvarnog društva, ne nedostaje joj životno iskustvo, inteligencija i poimanje svega oko sebe na jedan drugačiji, osobniji način. Nikad joj nije dosadno.

2. Jedna od njenih važnijih odlika je suosjećajnost 

Mnoga istraživanja pokazuju kako muškarci, a posebice žene koje rado čitaju, pokazuju veći stupanj suosjećajnosti. Ovo se posebice odnosi na fikciju jer pokušavaju shvatiti što je nekog lika iz knjige navelo na određeno ponašanje, a često to ponašanje nesvjesno prakticiraju i u životu.


3. Analitičke sposobnosti su joj izraženije

Žene koje čitaju pune su korisnih savjeta
Život naš svakidašnji često zahtijeva svakodnevno snalaženje sa raznim situacijama koje nam se nameću ili ih nesvjesno izazovemo. Žene koje vole čitati bolje sagledavaju određene životne situacije i brže pronalaze rješenja za probleme. Čitajući knjige različitih žanrova, analitičke sposobnosti se brže razvijaju. Žena koja čita knjige uvijek će lakše pronaći izlaz iz neke naizgled nerješive situacije.

4. Pune su korisnih savjeta koje vam mogu prenijeti

Žene koje vole čitati knjige, svjesno ili nesvjesno, godinama skupljaju raznorazne savjete i informacije, te od njih uvijek nešto novo možete naučiti. Objasnit će vam jasno i jezgrovito sve što vas interesira.

5. Znatiželjne su

Znatiželja je jedna od osobina koja krasi sve žene koje vole knjige. One uvijek teže nečem novom i zabavnom te vam s njima nikad ne može biti dosadno. Možete čuti dosta priča i nadopuniti svoje iskustvo.

6. Pozorno vas slušaju

Imaju dosta strpljenja jer čitanje zahtijeva i vrijeme i strpljenje, naročito kod dužih romana. Stoga i vas rado slušaju, ali su i odlični sugovornici.

7. Nikad ne možete pogriješiti što im kupiti za poklon

Žene koje vole knjige, voljet će ih zauvijek, stoga se ne morate zamarati što im kupiti za neki blagdan, rođendan ili godišnjicu… knjiga je uvijek najbolji poklon.

8. Sklone su detaljima

Žena koja provodi vrijeme s knjigom, obično pamti puno toga što nam inače promiče u životu. Brzo i lako zapamti sve što volite, što ne, a sve bitne datume zna napamet.

9. Zajedno možete čitati

Čitanje knjiga, većina će se složiti, je bolje od gledanja televizije ili igranja računalnih igara. Ako nikad niste pretjerano čitali, žena koja voli knjige će vas na to motivirati.

10. Voli aktivnosti izvan kuće

Ona želi biti dio događanja u svijetu, svom gradu, ulici… Ljudi koji čitaju češće izlaze na izbore, obilaze kulturna događanja i angažiraniji su u svojoj zajednici.

citajme.com

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: