Tobias Lars: Tečaj buđenja – Course of awakening (izbor iz sadržaja) Reviewed by admin on . Tijekom radionice će se napraviti nekoliko vježbi koje donosimo u nastavku: Simple Connected Breathing - JEDNOSTAVNO POVEZANO DISANJE – „Dah Života“ se još zove Tijekom radionice će se napraviti nekoliko vježbi koje donosimo u nastavku: Simple Connected Breathing - JEDNOSTAVNO POVEZANO DISANJE – „Dah Života“ se još zove Rating: 0

Tobias Lars: Tečaj buđenja – Course of awakening (izbor iz sadržaja)

Tobias-Lars

Tijekom radionice će se napraviti nekoliko vježbi koje donosimo u nastavku:

Simple Connected Breathing – JEDNOSTAVNO POVEZANO DISANJE – „Dah Života“ se još zove i „prana“ kod Hindusa, „ki“ kod Japanaca, „chi“ kod Kineza ili „Ruahk“ kod Grka. Riječ je o Živućem Dahu Duše Božje Riječi. Kroz ovu se metodu povezujemo sa Silom Života i dopuštamo joj da nas ponovno ispuni, resetira naša eterična, mentalna, emocionalna i fizička tijela. Tijekom ove jednostavne vježbe, među sudionicima su se dogodila zapanjujuća čišćenja, buđenja, pomlađivanja.

Calming the Mind – SMIRIVANJE UMA – za vrijeme ove vježbe, koja se obično razvije u zabavu i smijeh, dopustit ćemo našim mislima i našem govoru uma da se slobodno izraze, kako bi mogli biti otpušteni. To je nešto poput skidanja poklopca s pretis lonca kako bi smo umu  omogućili da se opusti i pronađe vlastitu razinu. Nakon nekog vremena korištenja ove metode, spoznajemo da se naše misli i umovi smiruju u jednom mirnom, balansiranom, harmoničnom okruženju. Mnogi ljudi otkriju da si,  pomoću ove vježbe, omogućavaju veliku promjenu prema osjećaju veće smirenosti, zadovoljstva i snažnije centriranosti.

Inner Body Awakening – BUĐENJE UNUTARNJEG TIJELA –  ugodna, laka i utješna metoda kojom postajemo svjesniji svojeg Unutarnjeg Tijela. Unutarnje tijelo, još poznato i pod nazivom Eterično Tijelo je zapravo precizna kopija našeg idealnog fizičkog svijeta. Upravo to Eterično Tijelo napušta naše fizičko tijelo prilikom izvantjelesnog iskustva, odnosno prilikom prijelaza u našu sljedeću fazu postojanja. Unutrašnje Tijelo je zaduženo za sve što stvara, hrani i iscjeljuje naša fizička tijela. Uspostavljanje kontakta i istinsko osjećanje te nastanjivanje tog Unutarnjeg Tijela  nam pomaže da se osjećamo ugodno u svojem tijelu, te da se naučimo opustiti i uživati u njima. Mnogi su primjetili razvoj jedne sasvim nove povezanosti i iscjeljenja njihovih tijela, koristeći samo ovu metodu.

Physical Energy Awakening – BUĐENJE FIZIČKE ENERGIJE – kao što većina nas zna u današnje vrijeme, naša tijela su glavni nosioci većine stresa, i sve je više i više dokaza koji upućuju na činjenicu da su skoro sve bolesti ukorijenjene u izlaganju naših tijela stresu. Tijelo zna kako otpustiti te nakupljene, zadržavane i nagomilane energije. Životinje to rade slobodno, lako i automatski. Primjetite kako psi tresu glavama i tijelom da bi se bolje osjećali i bili usklađeni. Pogledajte kako patke lamataju krilima da bi otpustile nagomilanu energiju, ili kako se mačke istežu i „vibriraju“ svojim tijelima kako bi se napunile energijom, ili kako ptice „ispuhuju“ svoja pera i tako obnavljaju svoju energiju…

Ova je vježba osmišljena da bi omogućili svojim tijelima da se prirodno i lagano usklade, da se oslobode od svih neželjenih, ili neugodnih energija koje nose. Ovdje pomažemo da se Unutarnje tijelo – Eterično Tijelo reintegrira i poveže s našim fizičkim tijelima.

Laughter Yoga -Pure Laughter & Merriment – YOGA SMIJEHA  – ČISTI SMIJEH I VESELJE – svi smo čuli uzrečicu da je smijeh najbolji lijek. Dr. Bernie Siegel  se izlječio od raka koristeći isključivo smijeh, gledajući zabavne filmove. Postoje stotine slučajeva gdje je smijeh izlječio brojne navodno smrtno bolesne pacijente.

S ovom ugodnom tehnikom dopuštamo smijehu da nas opere i ispere… obično se uvijek nađu i oni koji imaju izljeve suza, ali toijekom ove razigrane vježbe se događa onaj pravi, iskonski iscjeljujući smijeh.

Love – The “My Cup Runneth Over” Exercise – Bog je ljubav, Snaga Ljubavi ja najjača snaga Svemira, iako je česta pojava, u današnjem svijetu i modernoj civilizaciji, da vjerujemo kako jaču moć imaju Um i razmišljanje.

Tijekom ove vježbe ćemo aktivirati Energiju Ljubavi unutar naših srca, umova, i tijela, na jedan snažni, fizički način. Osim što je jedna od najugodnijih osjećaja i energija, Ljubav nas ujedno i iscjeljuje na svakoj razini postojanja.

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: