Ovaj recept od ostataka starog kruha će vas oduševiti!

Mrzim bacati hranu, a često to radim jer se ne organiziram dobro. Ovog puta sam uspjela doskočiti sama sebi i da od nečega što je suviše dugo stajalo napravim potpuno novo i, moram da priznam, fantastično jelo.

Za ovo jelo ne morate uvijek čekati da vam se kruh osuši. Svima nama propadne neki projekt. Mislim da nema osobe koja je probala da pravi ove naše beskvasne integralne kruhove a da barem jedanput nije imala peh – kruh koji se mrvi. Ne bacajte ga, ne bijesnite, samo da iskoristite. I pritom počistite frižider od ostataka.

PROJA OD STAROG KRUHA
Kruh sam izlomila rukama i ubacila u blender, a onda ga samljela. neki dijelovi su bili kao prezla, neki su ostali malo krupniji. Ne brinite, to neće napraviti nikakvu razliku.

Onda sam umutila 4 jaja, dodala mrvice kruha i redom praznila po frižideru. Dodala sam:

– vezicu peršina
– 3 žlice ljutog ajvara
– 2 žlice sitnog sira
– sitno isjeckan sudžuk

Proja-od-starog-hleba-5-s

Nikakve začine nisam dodavala, jer je kruh već bio posoljen, a ove dodane namirnice jake same po sebi. Ako ste u restrikciji i nećete praviti komplicirana jela u kojima se miješaju mliječni proizvodi i jaja, jednostavno izbacite sir iz recepta. Vjerujte mi, ovi ostali sastojci su sasvim dovoljni.

Sve sam umiješala i presula u pleh s pek papirom.

Poravnala sam rukama i ubacila u zagrijanu pećnicu, a onda pekla na 220 stupnjeva, dok nije porumenjelo. Oko dvadesetak minuta.

Proja-od-starog-hleba-4-s

Ovaj doručak mi je bio slađi nego mnogi drugi koje sam pažljivo smišljala i pravila.

Nema bacanja, ekonomizacija! Čak je i moj zet, koji je jako izbirljiv pitao da im donesem još.

Dobar tek!

Ana Ćubela

hronokuhinja.rs