Fluor – tihi ubojica Reviewed by admin on . Fluor je jedna od najotrovnijih tvari poznatih čovjeku, ali zbog njegove prisutnosti u svakoj pasti za zube službene organizacije vjeruju da je uredu koristiti Fluor je jedna od najotrovnijih tvari poznatih čovjeku, ali zbog njegove prisutnosti u svakoj pasti za zube službene organizacije vjeruju da je uredu koristiti Rating: 0

Fluor – tihi ubojica

pranje-zuba

Fluor je jedna od najotrovnijih tvari poznatih čovjeku, ali zbog njegove prisutnosti u svakoj pasti za zube službene organizacije vjeruju da je uredu koristiti ga za preventivnu stomatološku zaštitu. I drugi proizvodi kao što je flaširana voda, hrana za dojenčad, pa čak i vitaminski dodaci sadrže ovu otrovnu tvar!

U 2002. godini u SAD-u, gotovo 90% populacije je dobivalo vodu putem javnih vodoopskrbnih sistema, a od toga je preko 67% izvora bilo tretirano fluorom. To se dogodilo unatoč činjenici da “Nema statistički zančajnije razlike pronađene u stopi propadanja trajnih zubi ili u postotku njihovog propadanja u fluoriranim, neflouriranim i dijelom fluoriranim područjima”. više…

Prema podacima o sigurnosti materijala (britanski MSDS) natrijev fluorid označen je kao: “…otrovan ako se proguta, udiše i u dodiru s kožom”, te da osobna zaštita za rukovanje flouridom mora sadržavati zaštitne naočale i rukavice. Prema svim istraživanjima Flouridi su toksičniji od olova, te samo nešto manje toksičniji od arsena, a ipak, ulazi nam u tijelo svaki put kada peremo zube ili ispiremo usta sa mnogim popularnim stomatološkim proizvodima!

Spojevi fluora namjerno se dodaju u izvore vode na mnogim područjima u SAD-u, što se naziva procesom fluoridizacije. U Europi postoje zemlje koje dodaju fluorid u vodu, iako većina zemalja to odbija, no bez obzira na to, pokušajte naći itijednu pasu za zube koja ga ne sadrži. Međutim, za flouride nikada nije dokazano da značajno pomažu u zaštiti zuba od razvoja karijesa

Centri za kontrolu otrovnih tvari u Europi i SAD-u svake godine zaprimaju na tisuće poziva vezanih za pretjeranu potrošnju proizvoda koji sadržavaju ovu otrovnu tvar. Trovanje fluorom ozbiljno šteti ljudskom tijelu i može biti kobno za čovjeka, jer ova smrtonosna kemikalija stvara je toksično stanje u organizmu koje izaziva niz štetnih učinaka. Također, još jedna od opasnosti fluoridizacije vode iz javnih vodovoda je ta da gotovo sva pića koja se nalaze u trgovinama sadrže vodu iz slavine, tako da u slučaju fuoridizacije vode, naša svakodnevna prehrana, u kombinaciji sa oralnom higijenom, sadrži velike količine fluora koje unosimo u organizam.

.

Veću količinu fluora u organizam možemo uvesti svakodnevno i na sljedeće načine:

suha hrana
hrana kuhana u teflonskim tavama
konzumacija juhe kod kuće i u restoranima
konzumacija piletine kojoj su kosti odstranjene mehaničkim putem
anesteticima koji se koriste u kirurgiji
.

Znanstveno potencijalni rizici od pretjerane konzumacije fluorida su:

akutno otrovanje
defekti novorođenčadi
osteoartritis
rak kostiju i maternice
perinatalna smrt
suzbijanje imunološkog sistema
gastrointestinalni poremećaji
inhibicija osnovnih enzima
smanjenje kvocijenta inteligencije, pogotovo u male djece
koštana fluoroza, koja dovodi do drastičnog slabljenja kostiju

Uz sva ova saznaja i aktualna istraživanja koja jasno dokazuju štetne učinke fluorida, mnoge tvrtke, od tvrtki koje proizvode flaširanu vodu do onih koje proizvode stomatološke proizvode, ubacuju ovaj otrov u svoje proizvode. Da bi stvar bila još i gora, kroz razne reklame godinama su nas uvjeravali da je fluor koristan za upravo one stvari u ljudskom organizmu kojima užasno šteti, pa čak i na samim proizvodima možete vidjeti “ponosno” istaknute natpise “Sadrži fluor!”. Kada je riječ o otrovnim kemikalijama razne interesne skupine već tradicionalno daju sve od sebe da obezvrijede istraživanja nezavisnih znanstvenika , te da odbacuju dokaze. Primjera za to ima mnogo, kao npr. azbest, benzen, DDT, PCB, olovo, duhan i dioksini. S fluoridizacijom kasnimo nekih šezdeset godina. Nažalost, pošto su mnogi državni službenici i stomatološki čelnici stavili svoj kredibilitet iza tvrdnji vezanih za “nužnost” fluoridizacije, a zbog ozbiljnih problema koji mogu nastati za njih i za kompanije koje promoviraju fluor ako priznaju gore navedene nuspojave fluoridizacije, gotovo je nemoguće očekivati da će itko otvoreno i iskreno govoriti o ovom problemu.

Iako fluoridizacija nije jedina, niti najveća zdravstvena prijetnja čovjeku, ona je svakako najjednostavnija za riješiti. No za rješenje ovog problema potrebna je prije svega jaka politička volja, zbog sprege između velikih korporacija i njihovih političkih lobija, te informiranje velikog broja ljudi o ovome kako bi vršili pritisak na političare i kompanije da prekinu ovaj proces diljem svijeta.

Izvor: Global Healing Center, GHC

.

Više o ovoj temi možete saznati ovdje:

How to Eliminate Fluoride in Your Water
The Benefits of Organic Toothpaste & Mouthwash
50 Reasons to be Opposed to Water Fluoridation

Na web site-u Fluoride Action Network možete saznati sve o fluoridizaciji i štetnosti fluora, te vidjeti popis stručnjaka koji se zalažu za ukidanje fluora iz svakodnevnih proizvoda i njihova istraživanja.

.

Zanimljivost:

Mr. Harley Rivers Dickinson, Član liberalne stranke iz Australije, 1987. godine dao je izjavu Viktorijanskom zakonodavnom vijeću o upotrebi fluorida za kontrolu ponašanja kod ljudi:

“Na kraju Drugog svjetskog rata, Vlada SAD-a šalje Cherles Elliot Perkinsa, znanstvenog radnika u kemiji, biokemiji, fiziologiji i patologiji da istraži njemačka kemijska postrojenja tvrtke Farben (tvrtka odgovorna za proizvodnju plina “Zyclon B”).

Dok je boravio tamo njemački kemičari upoznali su ga sa shemom koja je razrađena za vrijeme rata i brzo usvojena od Njemačkog glavnog stožera. Radilo se o programu kontrole populacije u bilo kojem području kroz upotrbu lijekova distribuiranih kroz pitku vodu. U ovom programu natrijev fluorid (sodium fluoride) zauzeo je istaknuto mjesto.

Davanje beskonačnih doza fluora pojedincu, u konačnici će smanjiti njegovu moć odolijevanju dominacije u narcisoidnom području njegova mozga, te će na taj način biti podložan volji onih koji žele upravljati njime. I Njemci i Rusi dodavali su fluor u vodu za piće ratnim zarobljenicima kako bi ih zatupili i kako bi postali poslušni.”

– iz članka “Korištenje natrijeva fluorida za masovnu kontrolu ponašanja u nacističkoj Njemačkoj“

.

Portal svijesti

 

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: