Djeca sa posebnim potrebama su superheroji u očima svojih roditelja Reviewed by admin on . Nakon što je Renee Bergeron, majka dječaka s posebnim potrebama, uslikala svog sina u odijelu superheroja i vidjela njegovu oduševljenost svojim slikama, odluči Nakon što je Renee Bergeron, majka dječaka s posebnim potrebama, uslikala svog sina u odijelu superheroja i vidjela njegovu oduševljenost svojim slikama, odluči Rating: 0

Djeca sa posebnim potrebama su superheroji u očima svojih roditelja

Nakon što je Renee Bergeron, majka dječaka s posebnim potrebama, uslikala svog sina u odijelu superheroja i vidjela njegovu oduševljenost svojim slikama, odlučila je isti osjećaj pružiti i ostaloj djeci poput njega.

Projekt nazvan „Superheroj projekat“, prikazuje djecu s posebnim potrebama obučene u kostime superheroja gdje pokazuju svoje moći.

superheroji1

Bergeronin četverogodišnji sin Apollo rođen je s DAA, rijetkom deformacijom srca. Od svog 18-og mjeseca, otkada mu je bolest dijagnosticirana, Apollo je već imao dvije operacije srca te par manjih operacija. Iako se Apollo danas osjeća dobro, njegova majka još uvijek koristi cijev za lakše unošenje hrane kako bi pomogla njegov rast te olakšala unošenje dodatnih kalorija.

Kako bi omogućila svom sinu da se osjeća snažno uprkos njegovim fizičkim ograničenjima, Bergeron je napravila par slika malog Apollo-a kao superheroja. „On uživa dok pozira kao superheroj i oduševljen je slikama“, rekla je Bergeron. „Kada sam vidjela s kojim oduševljenjem gleda svoje slike, htjela sam i drugoj djeci, poput njega, omogućiti isti osjećaj“, dodala je.

superheroji4

Bergeron, majka 14-ero djece, nakon što je specijalizirala u slikanju djece s posebnim potrebama, 2009. godine pokrenula je vlastiti posao pod nazivom Little Earthling Photography.

Kroz druženje s djecom s posebnim potrebama, te podižući svog sina kao jednog od njih, naučila je da se ljudima ne sudi po njihovom izgledu ili pojavi nego da treba dati sve od sebe da što bolje upoznamo ljude koji se razlikuju od nas, jer svako ima svoju priču koja je sigurno vrijedna slušanja.

superheroji3

„Nadam se da će ljudi naučiti lekciju da smo svi mi, bez obzira na naše potrebe i različitosti, podjednako vrijedni te da svako od nas ima nešto dobro i korisno što može pokloniti ovom svijetu. Nažalost, veoma često se oslonimo samo na ono što vidimo, bez da pokušamo pogledati u srce svakog čovjeka i vidjeti onu istinsku ljepotu duše.

superheroji2

 

Novi.ba

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: