Na rubu znanosti: Anita Moorjani (25.05.2015.g HRT 3) Reviewed by admin on . Anita Moorjani gošća je emisije Na rubu znanosti koja će se prikazati u ponedjeljak, 25.05.2015. godine na HRT3, u 22.43. Anita je postala međunarodna senzacija Anita Moorjani gošća je emisije Na rubu znanosti koja će se prikazati u ponedjeljak, 25.05.2015. godine na HRT3, u 22.43. Anita je postala međunarodna senzacija Rating: 0
You Are Here: Home » Anita Moorjani » Na rubu znanosti: Anita Moorjani (25.05.2015.g HRT 3)

Na rubu znanosti: Anita Moorjani (25.05.2015.g HRT 3)

anita m

Anita Moorjani gošća je emisije Na rubu znanosti koja će se prikazati u ponedjeljak, 25.05.2015. godine na HRT3, u 22.43.

Anita je postala međunarodna senzacija nakon što je knjigu o njenom iskustvu bliske smrti Ponovno rođena (Dying to be me) objavila najpoznatija izdavačka kuća Hay House, a po preporuci dr. Wayna Dyera koji je postao Anitin mentor i bliski prijatelj.

Anita je u ožujku bila u Zagrebu i održala dvodnevnu radionicu. Iako navikla na gostovanja pred nekoliko tisuća ljudi, i ona i suprug su rekli da im je ovo najljepša radionica koju na kojoj su ikada bili. Odmah su, iako to nije bilo prije u planu, najavili svoj ponovni dolazak u 10.mjesecu.

Anita Moorjani u Zagrebu, listopad 2015.

“S pionirskim radovima psihijatara Raymonda Moodya i Melvina Morsea u kolektivnu svijest ušao je pojam iskustava bliskih smrti. Sličnih opisa nekih faza umiranja moglo se naći od davnina, u nekim drevnim knjigama, poput Tibetanske knjige mrtvih, ali tek 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća prepoznati su neki zajednički elementi i varijacije, poput iskustava tunela, svjetlosnih bića i slično. No, koliko god se o tome teoretiziralo, smrt, kao krajnja granica, kao i susreti s njom, nikada ne mogu izgubiti mističnu kvalitetu niti snagu životnih poruka.

Indijka Anita Moorjani je, lebdeći negdje između života i smrti, imala takvo iskustvo. Ono je omogućilo spoznaju svoje, kao i svačije, veličanstvenosti, ali što je bilo još važnije – spoznaju stvarnih uzroke svoje bolesti od koje je umirala. A koja se neobjašnjivo i dramatično povukla u nekoliko dana nakon iskustva umiranja. Anita Moorjani o tome ja napisala knjigu “Ponovno rođena”.”

Krešimir Mišak

 

.

 

Leave a Comment