Dr. Schulze: Terapija raka dojke

-Ovo je fundamentalna i sustinska stvar u procesu lijecenja bez koje kod ozbiljnih zdravstvenih problema nece biti efekata u pozeljnoj mjeri, od vitalnog je znacaja za detoksifikaciju i pokretanje procesa samoizljecenja naseg organizma.

-Predstavlja enzimsku terapiju, uspostavlja hormonalnu ravnotezu organizma, snabdijeva nase tijelo sa svim potrebnim vitaminima, mineralima, antioksidantima i fitokemikalijama koji se bore protiv tumora, stedi energiju nasem tijelu i usmjerava je tamo gdje je najpotrebnije na oboljelo mjesto i u sam imuni sistem, jednostavno receno PRIRODNA INFUZIJA.

– Za liječenje bilo koje bolesti neophodno je piti minimim 2,5 litare soka dnevno i više. Sokovi se piju na svakih 1-1,5h, da bi doslo do optimalne ishrane organizma i izostanka osjećaja gladi.

NAKON SOKOVA SE PRELAZI NA ISKLJUCIVO BILJNU SIROVU PREHRANU, i taj vid prehrane se prakticira poslije izljecenja; to je ono sto nasem organizmu najvise odgovara – covjek je po svojoj anatomiji i fiziologiji biljojed…

2. ČIŠĆENJE CRIJEVA – 5 dana za redom pijete svako jutro (neposredno poslije buđenja) 1l mlake vode u koju razmutite sok od 2 iscijeđena limuna i jušnu žlicu morske nerafinirane soli (kod oboljelih od hipertenzije, drugih bolesti srca i bolesti bubrega ova metoda čišćenja crijeva se ne preporučuje)! Jedan sat nakon uzimanja ovoga koktela treba se popiti sok od 4 cijeđene jabuke, jedne čajne žličice aktivnog uglja i jedne čajne žličice mljevenog lanenog sjemena, koje se pomiješa sa sokom i tako popije.  Umjesto ovoga može se koristiti i biljna formula CRIJEVA 1, a ukoliko se radi o pacijentu s iritabilnim crijevima onda se uzima formula CREVA 2. Ovo je jako bitan dio programa jer čisti vaša crijeva od zaostalih fekalnih tvari!

3. IZBACIVANJE IZ UPOTREBE SVIH VIDOVA OTROVA (Sol, bijelo brasno, secer, mast, rafinirani proizvodi, mlijeko i svi mlijecni proizvodi, meso, jaja, konditorski proizvodi (i sladoledi), sve sto u sebi sadrzi kemiju i razne aditive).

-Konzumira se VOCE, POVRCE, ZITARICE U SIROVOM INTEGRALNOM OBLIKU I ORASASTI PLODOVI – na osnovu ovoga se prave razne kombinacije hrane i nadasve ukusnih obroka.

4. HIDROTERAPIJA – Tuširanje 1 minut toplom vodom i 1 minut hladnom vodom i to ponavljati 5-7 puta. Ovo raditi 2-3 puta na dan (kod srčanih bolesnika preporučuje se vrlo postepeno povećavanje temperaturnih razlika, ali nakon 1 mesec adaptacije na temp. razlike pacijent se može tuširati bez posebnog opreza – dakle s maksimalnim temperaturnim razlikama) -Kod smrtno ugrozenih bolesnika nuzno je primenjivati TRETMAN S HLADNOM PLAHTOM.

5. OBLOZI OD UGRIJANOG RICINUSOVOG ULJA (najefektivnije sredstvo u izvlacenju i razbijanju otrova iz naseg tijela. Najbolje se koristi u kombinaciji s izgnjecenim bijelim lukom) -ovdje se podrazumevaju i razni vidovi masaza tretiranjem oboljelog dijela tijela.

6. FIZICKA AKTIVNOST NA SVJEZEM ZRAKU (najpreporucljivije u ranim jutarnjim satima,uopćeno gledajuci zdrav nacin zivota, RANO ODLAZENJE NA POČINAK – ovo je od jako VELIKOG ZNACAJA ZBOG LUČENJA MELATONINA koji regenerira,pomlađuje i lijeci nas organizam)

7. MASAŽA – jako bitan dio programa koji potiče cirkulaciju i dovodi krv do oboljelog organa. Kod teže oboljelih preporučuju se „jake“ masaže s ricinusovim uljem. Najbolje je da oboljelog masira druga osoba (kada bolesnik sam sebe masira slabija je efikasnost masaže).

8. BILJNE TINKTURE -Izuzetno efektne pri saniranju zdravstvenih problema, izrazito snaznog djelovanja i sto je najvaznije totalno prirodne od estrahiranog bilja na osnovu tridesetogodisnjeg iskustva cuvenog Dr Richara Schulza spravljene po originalnoj recepturi.

-Međutim, same po sebi ne mogu rijesit probleme ako se ne primenjuje kompletan program lijecenja. Tek tad njihovo djelovanje (bilje) dolazi do punog izrazaja.

ZA RJESAVANJE SVAKOG OZBILJNIJEG ZDRAVSTVENOG PROBLEMA TREBA SE PITI SET -PAKET od 6 OSNOVNIH – BAZICNIH TINKTURA koje sinergetski ciste i lijece nas organizam plus TINKTURE ZA KONKRETAN PROBLEM AKO IMA POTREBE!

– Tinkture se mogu uzimati u jednom terminu zajedno, ali je neophodno praviti pauze između svake tinkture po 10-15 minuta. Npr. ako ste popili tinkturu za cirkulaciju trebate sačekati 10-15 min da biste uzeli sljedeću tinkturu (npr. tinktura za jetru). Obična doza tinkture od 60 kapi (1 čajna žličica) se uzme i onda se nakon toga popije cijeđeni sok.

Sve o metodama dr. Schulza možete naći na:

tinkturedrsulca.com