PRAZNINA Reviewed by admin on . Osjećaj preplavljenosti može biti početak ozbiljnijih simptoma, ali što je onda uzrok preplavljenosti? Možda se čini da je to samo skup sitnica nagomilanih jedn Osjećaj preplavljenosti može biti početak ozbiljnijih simptoma, ali što je onda uzrok preplavljenosti? Možda se čini da je to samo skup sitnica nagomilanih jedn Rating: 0

PRAZNINA

praznina

Osjećaj preplavljenosti može biti početak ozbiljnijih simptoma, ali što je onda uzrok preplavljenosti? Možda se čini da je to samo skup sitnica nagomilanih jedna na drugu, prebrzim tempom da bi smo se njima mogli baviti pojedinačno, sve dok ih ne bude previše za (z)brinuti.
Možda odgovor leži u nemogućnosti da se nosimo sa životom, uvijek u žurbi, uvijek moramo biti negdje, pa se tako nikad ne stignemo pozabaviti s onim što nam dođe na put. Tada raste pritisak, zamislite čvor na crijevu za vodu zbog kojeg voda ne može slobodno protjecati, pa pritisak raste, sve dok…. preplavljivanje… ‘Čišćenje’ pomaže slobodnom protoku i spriječava rast pritiska. Kada pritisak ne raste, šanse da nas osjećaji preplave su znatno smanjene.Osjećaj praznine ne mora biti kao takav loš sve dok to nije tužna (čeznutljiva) i nemirna praznina (dosada) koja je posljedica neispunjenih želja, očekivanja i prijanjanja ili vezanosti.
Za one koji su na duhovnom putu praznina je obično prijelazni stupanj iz jednog stanja u drugo. To je nužan i zdrav znak.

Kada se jednom obustave ili suspregnu ljudske, obične i svjetovne aktivnosti koje pogrešno zovemo ”životom”, one ostavljaju nepodnošljivi osjećaj praznine u onima koji su zaokupljeni tim i takvim aktivnostima.
Duhovna praznina jest početak mira, pokojnosti i počinka u Vječitom Duhovnom Biću.
Duhovno bivstvo kasnije nadomješta moguću tjelesnu nepomičnost i povučenost.
Postoje razne vrste života. Postoje razne razine života. Ono što je nekome najprivlačnije, drugome je ništavno. Sve ovisi o razini na kojoj je netko, o svijesti.
– Sri Babaji

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: