Napravite sami osvježivač za dom u obliku kuglica Reviewed by admin on . Za početak pomiješajte sodu i sol i dobro promiješajte. • U smjesu dodajte naribanu koricu limuna, a zatim i deterdžent za pranje suđa.   Foto: Pinterest IAKO p Za početak pomiješajte sodu i sol i dobro promiješajte. • U smjesu dodajte naribanu koricu limuna, a zatim i deterdžent za pranje suđa.   Foto: Pinterest IAKO p Rating: 0

Napravite sami osvježivač za dom u obliku kuglica

Za početak pomiješajte sodu i sol i dobro promiješajte. • U smjesu dodajte naribanu koricu limuna, a zatim i deterdžent za pranje suđa.

 osvježivač-za-dom

Foto: Pinterest

IAKO pretpostavljamo kako ovaj vikend većim djelom planirate provesti ljenčareći, uvijek se nađe i malo posla po kući. Upravo zato, odlučile smo vam otkriti jednostavni recept za domaći osvježivač, napravljen od svega nekoliko jednostavnih sastojaka.

Sastojci:
3/4 šalice sode bikarbone
1/2 šalica soli
1/2 žličice tekućeg deterdženta za pranje posuđa
1 limun.
Upute:
1. Za početak pomiješajte sodu i sol i dobro promiješajte.
2. U smjesu dodaj naribanu koricu limuna, a zatim i deterdžent za pranje suđa.
3. Zatim limun prereži na pola i iscijedite njegov sok u smjesu. Nastavite s miješanjem i dodavanjem soka, sve dok smjesa ne dobije teksturu pijeska (to je otprilike 3 žlice soka).
4. Protvan pokrijte s papirom za pečenje te na njega stavljaj kuglice smjese, koje ćete izvaditi s običnom čajnom žličicom. Ostavite kuglice da se osuše preko noći.
5. One će drugo jutro biti spremne za uporabu, a možete ih držati u običnoj staklenci. Kad vam kanta za smeće poprimi neugodniji miris nego inače, jednostavno ubacite jednu kuglicu unutra. Isto možete napraviti i s nekoliki kuglica u sudoperu ili wc-u.

ć 

Leave a Comment

%d bloggers like this: