Molbe čovjekovog najboljeg prijatelja: JA SAM PAS, NE STVAR! Reviewed by admin on .   Tekst koji se ovih dana najviše dijeli između korisnika društvene mreže Facebook je priča iz kuta jednog psa, sigurno će vas dirnuti i ostati vam dugo u   Tekst koji se ovih dana najviše dijeli između korisnika društvene mreže Facebook je priča iz kuta jednog psa, sigurno će vas dirnuti i ostati vam dugo u Rating: 0

Molbe čovjekovog najboljeg prijatelja: JA SAM PAS, NE STVAR!

pas 

Tekst koji se ovih dana najviše dijeli između korisnika društvene mreže Facebook je priča iz kuta jednog psa, sigurno će vas dirnuti i ostati vam dugo u sjećanju.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Ja sam pas. Živim, dišem. Osjećam bol, radost, ljubav, strah i zadovoljstvo.

Ja nisam stvar. Ako se udarim – imat ću modrice. Krvarit ću. Patiti. Osjetit ću bol. Ja nisam stvar.

Ja sam pas. Uživam u igranju, šetnji, ali više od svega, uživam u vremenu provedenom sa svojom obitelji. Ne želim ništa više od toga nego da budem sa svojim čovjekom. Želim spavati gdje spavaš i ti, i ići gdje ideš i ti. Ja sam pas i ja osjećam ljubav … Ja žudim za druženjem.

Uživam u dodiru ljubazne ljudske ruke i mekoći kreveta. Želim biti unutar kuće sa svojom obitelji, ne na lancu ili sam u odgajivačnici. Ili ograđenom dvorištu, satima. Rođen sam da budem pratilac, ne da živim život u samoći.

Ja znam kad je previše hladno i previše vruće. Doživljavam glad i žeđ. Ja sam živo biće, ne stvar.
Kada se odseliš, želim ići s tobom. Ako ostanem, ja ću jedva čekati tvoj povratak. Čeznem za tvojim glasom. Učinit ću sve da ti najviše ugodim. Živim da budem tvoj pratilac.

Ja sam pas. Moji postupci nisu rezultat korupcije, pohlepe, ili mržnje. Ne znam za predrasude. Ja živim u trenutku i ja sam primjer ljubavi i odanosti.

Nemoj me zamijeniti za nekakav objekt. Osjećam i mogu misliti. Ja mogu doživjeti i više od fizičkog bola, osjećam strah i radost. Osjećam ljubav i konfuziju. Imam emocije.

Ja razumijem možda više nego ti. Ja sam u stanju shvatiti riječi koje mi govoriš, ali TI nisi uvijek u stanju mene razumjeti.

Ja sam pas. Nisam u stanju da se brinem za sebe, bez tvoje pomoći. Ako se odlučiš da me vežeš i odbiješ me hraniti, ja ću umrijeeti od gladi. Ako me napustiš i ostaviš na seoskom putu, ja ću doživjeti strah i bit ću usamljen. Tražit ću te i pitat ću se zašto si me ostavio. Ja nisam dio imovine koja se baca i zaboravlja.

Ako se odlučiš da me ostaviš u Prihvatilištu, uplašit ću se i bit ću zbunjen. Očekivat ću tvoj povratak.
Ja sam pas – živim, dišem. Ako se odlučiš da me odvedeš kući, molim te da mi pružiš stvari koje su mi potrebne kako bih bio zdrav i sretan.

Osiguraj mi hranu, čistu vodu, toplo sklonište i ljubav. Nemoj me napustiti. Nemoj me baciti kada postaneš previše zauzet. Budi posvećen cijelog života, ili me i nemoj odvesti.

Ako me napustiš, ja nemam sredstava da brinem o sebi. Ja ću biti prepušten na milost i nemilost ljubaznih ljudi – ako padnem u pogrešne ruke, moj život će biti uništen. Ja ću doživeti bol, strah i usamljenost. Ako završim u azilu, očima ću moliti nekoga da me spasi. Repom ću pokazati da sam prijatelj. Ako to ne bude dovoljno dobro – umrijet ću.

Ja sam pas. Želim dati i primati ljubav. Želim živjeti. Ja nisam stvar. Ja nisam dio imovine.

Molim te, nemoj me odbaciti. Obećavam da ću ti se odužiti bezuvjetnom ljubavlju, sve dok živim….
Sjetite se ovih molbi svaki put kada vidite napuštenog psa na ulici – pomozite mu, ili nađite nekoga tko može. Svakako ga bar nahranite i pružite mu malo nježnosti, nemojte ga šutirati.

Ako želite kupiti ili usvojiti psa, sjetite se ovih riječi, pas nije igračka i nije stvar!

Leave a Comment

%d bloggers like this: