LIJEČNICI TVRDE Uz ovo jednostavno rješenje više nikada nećete patiti od PMS-a Reviewed by admin on .   Razdražljivost, čežnja za hranom, umor i ostali simptomi koji prethode menstruaciji uskoro bi mogli postati prošlost. Iako su se mnoge žene pomirile s PM   Razdražljivost, čežnja za hranom, umor i ostali simptomi koji prethode menstruaciji uskoro bi mogli postati prošlost. Iako su se mnoge žene pomirile s PM Rating: 0

LIJEČNICI TVRDE Uz ovo jednostavno rješenje više nikada nećete patiti od PMS-a

 

pms

Razdražljivost, čežnja za hranom, umor i ostali simptomi koji prethode menstruaciji uskoro bi mogli postati prošlost. Iako su se mnoge žene pomirile s PMS-om, dr. Lara Briden tvrdi kako je možda uobičajen, ali nije normalan.

“Pacijentica mi se žalila na umor, razdražljivost i glavobolju. Krvni nalazi su pokazali normalnu razinu hormona, što je tipično za PMS. Netko bi joj možda propisao pilule, no znala sam da postoji bolji način”, kaže dr. Briden, koja već 20 godina prakticira naturopatske tretmane.

Rekla je pacijentici da prestane jesti kolače i prženu hranu te da uzima magnezij i vitamin B6 kao dodatak prehrani.

” Već za mjesec dana uočila sam promjenu, a zadnja menstruacija došla mi je posve nenadano”, rekla je pacijentica Julie.

Dr. Briden ističe kako je PMS jako kontroverzan u klasičnoj medicini jer testovi ne pokazuju nikakve promjene. No nova istraživanja povezuju upalne procese i PMS.

“Nije problem u padu ili rastu razine hormona. To je normalno tijekom ciklusa. Problem je u tome kako tijelo reagira na te oscilacije. Upalni procesi mogu promijeniti rad receptora za hormone što vodi do PMS”, objašnjava dr. Biden.

Njena prehrana protiv PMS-a temelji se upravo na izbjegavanju namirnica koji potiču upale poput pržene hrane, slatkih kolača i umjetnih sokova.

I druga hrana poput mliječnih proizvoda ili žitarica može izazivati upale, no to ovisi od čovjeka do čovjeka pa dr. Bender savjetuje voditi dnevnik prehrane.

Savjetuje i da svoj jelovnik obogatite protuupalnom hranom poput voća i povrća te tamnom čokoladom.

Magazin.hr/dailymail.co.uk

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: