Evo zašto nije dobro ako su vam hladna stopala Reviewed by admin on . Po ovakvom vremenu nema kome nije ugodno da bude ušuškan s toplim čarapama na nogama. Prema novom istraživanju, nije stvar samo u udobnosti, već i o potencijaln Po ovakvom vremenu nema kome nije ugodno da bude ušuškan s toplim čarapama na nogama. Prema novom istraživanju, nije stvar samo u udobnosti, već i o potencijaln Rating: 0

Evo zašto nije dobro ako su vam hladna stopala

noge

Po ovakvom vremenu nema kome nije ugodno da bude ušuškan s toplim čarapama na nogama.

Prema novom istraživanju, nije stvar samo u udobnosti, već i o potencijalnim zdravstvenim problemima jer je dokazano da hladna stopala povećavaju rizik da obolite od gripe.

Prema riječima dr Rona Ecclesa koji je ovaj slučaj proučavao više od 25 godina, loša cirkulacija može prouzrokovati razne bolesti, jer ljudi imaju viruse i bakterije u sebi koje hladna stopala aktiviraju i tada dolazi do problema.
– Kada padne temperatura u tijelu, dolazi do promjena u cijelom tijelu, a sve zapravo kreće od nogu – objašnjava dr Eccles.

Prema riječima doktora, u hladnim zimskim danima vrlo je važno utopliti noge, pa obuti i dva para čarapa ukoliko je u kući dosta hladno.

– Kada se stopala ohlade, vene u nosu se suze, a taj proces usporava da temepartura tijela opadne, a bijela krva zrnca koja se bore protiv infekcija se nalaze upravo u krvi, pa tako imunitet opada – objašnjava dr Ekccles.

Prema studiji koju je sproveo dr Ron Eccles, udisanje hladnog zrakaa nema loš utjecaj na imuni sistem kao hlađenje tijela izvana.

Zato slobodno možete da uživate u sladoledu i u zimskim danima.

 

Žena Blic

 

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: