Evo što će vam se dogoditi ako prestanete uzimati šećer Reviewed by admin on .   Bit će dovoljan mjesec ili dva bez rafiniranih šećera da otkrijete sasvim novi svijet i postanete svjesni koliko je vaša, nekada omiljena slastica, zapravo sl   Bit će dovoljan mjesec ili dva bez rafiniranih šećera da otkrijete sasvim novi svijet i postanete svjesni koliko je vaša, nekada omiljena slastica, zapravo sl Rating: 0

Evo što će vam se dogoditi ako prestanete uzimati šećer

slatkisi

Bit će dovoljan mjesec ili dva bez rafiniranih šećera da otkrijete sasvim novi svijet i postanete svjesni koliko je vaša, nekada omiljena slastica, zapravo slatka

Koliko ste puta čuli da je šećer ”pravo zlo” za zdravlje našeg organizma?

Zasigurno barem jednom. Ali potrebno je znati razlikovatiprirodne od rafiniranih šećera.

Prirodni šećeri koji se nalaze u voću, mlijeku i ostalim namirnicamanisu zlo, dobri su za zdravlje i neće se dogoditi ništa loše ako ih konzumirate u većim količinama kroz neke od spomenutih namirnica.

Industrijski procesirani i rafinirani šećeri oni su šećeri koji namnarušavaju zdravlje i stvaraju probleme. Ako ih izbacite iz svoje prehrane, vaše tijelo će doživjeti nevjerojatne transformacije kad je riječ o zdravlju, piše Natural Society

To ne znači da ćete izbacivanjem rafiniranih šećera ostati zauvijekzakinuti za slatko. Jednostavno, loši šećer zamijenite dobrim –medom, stevijom, javorovim sirupom…

Ako ste se odlučili na taj korak, doznajte što će se dogoditi…

1. Tjelesna težina

Što više šećera konzumirate, više će ga vaš organizam i tražiti. Šećer lako stvara ovisnost ako konzumirate puno rafiniranih šećera koji su sastavni dio masne i brze hrane te jela s visokim udjelom ugljikohidrata. Kada prestanete konzumirati rafinirane i “loše” šećere, na početku ćete se boriti s velikom željom za slatkim, ali kada se tijelo očisti od njih, nećete stalno osjećati glad, izgubit ćete višak kilograma i tjelesna težina će se stabilizirati.

2. Energija

Energetska pića poznata su po tome da nas “brzo dižu” jer sadrže, između ostalog, i velike količine šećera. I to je kratkog vijeka jer šećer blokira sposobnost našeg tijela da održava energiju na maksimalnoj razini. Stoga, nemojte kada ste umorni posezati za čokoladama, raznim slatkišima i napicima s puno kofeina i šećera jer se upravo zbog naglih promjena razina šećera u krvi i osjećate umorno.

3. Koža

Ako se ne možete riješiti akni i sličnih problema s kožom, izbacite šećer iz prehrane. Mnogi koji su to napravili svjedočili su da im je koža brzo postala čišća, ljepša i zdravija.

4. Probava

Za zdravu probavu našem organizmu potrebna su vlakna, a ako izbacite šećer, želudac i crijeva lakše će probavljati hranu, a konstipacija će postati prošlost.

5. Gubitak želje za šećerom

Nakon što se “odreknete” šećera, voće i prirodni šećeri u njima bit će oni okusi u kojima ćete uživati, dok će čokolade i ostale “šećerne bombe” postati previše slatke za vaše okusne pupoljke. Bit će dovoljno mjesec ili dva bez rafiniranih šećera da otkrijete sasvim novi svijet i postanete svjesni koliko je vaša, nekada omiljena slastica, zapravo slatka.

 

– Linda Draškić Perak

Večernji.hr

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: