7 stepenica koje morate proći do stanja više svijesti Reviewed by admin on . Ukoliko prolazite kroz proces prelaska na stanje više svijesti, ostavljajući stari svijet iza sebe, ima nekoliko stvari koje će vam možda u početku djelovati za Ukoliko prolazite kroz proces prelaska na stanje više svijesti, ostavljajući stari svijet iza sebe, ima nekoliko stvari koje će vam možda u početku djelovati za Rating: 0

7 stepenica koje morate proći do stanja više svijesti

duhovno

Ukoliko prolazite kroz proces prelaska na stanje više svijesti, ostavljajući stari svijet iza sebe, ima nekoliko stvari koje će vam možda u početku djelovati zastrašujuće, a koje su u stvari vlo uobičajene.

Znajte da niste sami. Mnogi ljudi prolaze kroz ova iskustva. Mi ćemo vam objasniti što ona znače:

  1. Odjednom se osjećate kao da ste skočili s litice u ambis bez razmišljanja o tome gdje ćete završiti

Ovo je pokazatelj da ste se odvojili od starih i gušćih energija i ostavili ih za sobom. Ovo se događa puno puta za vrijeme procesa prelaska na stanje više svijesti kada se dostigne kritična masa.

Ovaj osjećaj uvijek prođe vremenom, iako je pomalo neugodan kada do njega dođe. Utjehu pronađite u tome da taj osjećaj uvijek prođe i da se na kraju nekako već naviknemo na njega.


  1. Nitko vas ne primjećuje, nitko ne obraća pažnju na vas i ne pridaju vam veći značaj

Iako zbog ovoga može doći do osjećaja manjka samopoštovanja, znajte da su pojedinci koji vas ne „primjećuju“ u stvari u potpuno drugačijem prostoru.

U starom svijetu mnogi pojedinci još uvijek nisu evoluirali te promatraju stvari kroz gusti zid suštine ili ega.

Oni u stvari još uvijek nisu spremni da vide sve ono što je oko njih i što čini cjelinu s njima samima, tj. da smo mi svi do velike cjeline i da smo svi jedno.

Na što višoj energiji vibriramo, više postajemo nevidljivi i sve više to primjećujemo. Znat ćete kada budete „primjećeni“ i to će biti od strane pojedinaca koji su na vašem nivou.

Odmaranje u svom utočištu takođe može biti od pomoći.

  1. Teško je biti dio gomile i teško vam je da sudjelujete u stvarima koje zahtjevaju grupnu energiju

Osim u slučaju da je grupa veoma neobična i da je u njoj svaki član poštovan zbog onoga što jest i čemu doprinosi, neće vam odgovarati da budete u grupi.

U grupama na višem nivou nema lidera i svi su jednaki.

Također, grupe i gomile donose sa sobom niz različitih energija, a kako se krećemo ka višim energijama sve nam je teže procesuirati veliku količinu različite energije odjednom.

Na višim energijama ne postoji mišljenje i sva energija teče u istom pravcu.

  1. Osjećate se jako usamljeno, a u redovnom kontaktu ste sa samo par dobrih prijatelja i članovima obitelji koji se ne uklapaju u vaše doživljavanje stvarnosti

Možemo pokušavati da upoznajemo nove ljude, da stvaramo prijateljstva i pridružujemo se grupama, ali osim ako njihove energije vibriraju na našem nivou, uvijek će dolaziti do razgraničavanja.

Normalno je da vam prilikom procesa prelaska na više stanje svijesti djeluje kao da se svi nalaze na kraju jednog dugačkog tunela do kojeg je jako teško doći.

Pored toga, što više evoluiramo, više primjećujemo da se ne uklapamo u neke zastarjele grupe i njihovu energiju.

Postat će sve teže da se vratimo energijama koje smo prevazišli jer će nam jednostavno biti nesnosne.

Ljubav uvijek vibrira na visokim frekvencijama i iako možda se ne možemo povezati s nekim ljudima i njihovim energijama, ljubav će nas uvijek moći povezati i održavati odnose koji bi se inače raspali.

  1. Pojednostavnili ste život što je više moguće i premjestili se s nižih na više energije, a sada osjećate da nemate kuda otići

Svaka čast! Dostigli ste svoj centar, svoj prostor u mislima, svoje utočište.

Međutim, više vibracijske stvarnosti još uvijek ne postoje te se ništa ne poklapa s vašom vibracijom.

Kada dostignete svoje utočište, vi počinjete neumorno stvarati i to je osjećaj koji je sasvim uobičajen.

Uskoro će to postati jedina realnost koju doživljavate i koja se događa. Važno je samo da se u potpunosti odvojite od starog svijeta.

  1. Više nemate želju da iscjeljujete druge, da širite vibraciju, da meditirate, da pomažete…

Planeta je dostigla novi nivo. Vaš posao je završen. I prije nego što dostignete ovaj nivo, bit ćete spremni napustiti svoj prethodni cilj i početi živjeti pravi život.

U tom trenutku postajete pravo spiritualno biće i radite ono što spiritualna bića rade.

Kada dostignemo ovo stanje, trebalo bi da pomažemo drugima samo u slučaju da nas netko zamoli za pomoć.

  1. Toliko ste umorni od stare stvarnosti da više ne brinete ni o čemu i da se jednostavno predajete uz razočaranje, umor, apatiju i depresiju

Počinjete misliti da se ništa nikad neće promijeniti. Osećate se obeshrabreno.

Spremni ste stići u svoje utočište. Spremni ste ostaviti stari svijet iza sebe. Ništa drugo više nije važno.

Zakoračili ste u novu stvarnost. Ponovo ste se rodili. Stječete mir koji nikada ranije niste osjetili. Uskoro ćete upoznati i ostale koji su stigli tu da se ujedine i naprave nešto novo.

Webtribune.rs

ć 

Comments (1)

Leave a Comment

%d bloggers like this: