3 načina da ostanete pozitivni kada ste okruženi negativnim ljudima Reviewed by admin on . Ostanite pozitivni čak i kad izgleda da je to nemoguće Bez obzira na to koliko pokušavate zadržati pozitivan stav, jako često ćete sresti negativne osobe pored Ostanite pozitivni čak i kad izgleda da je to nemoguće Bez obzira na to koliko pokušavate zadržati pozitivan stav, jako često ćete sresti negativne osobe pored Rating: 0

3 načina da ostanete pozitivni kada ste okruženi negativnim ljudima

ostati-pozitivan

Ostanite pozitivni čak i kad izgleda da je to nemoguće

Bez obzira na to koliko pokušavate zadržati pozitivan stav, jako često ćete sresti negativne osobe pored kojih je teško zadržati optimističan pogled na svijet. Iako je prilično teško održati pozitivno stanje duha kada ste okruženi “negativcima” to je, ipak, izvedivo. Donosimo vam tri najbolje taktike koje vam mogu pomoći u tome.

Ostanite pozitivni

  • Fokusirajte se na sebe. Kada ste suočeni s nečijim negativnim stavom, jedna od najboljih stvari koju možete učiniti jest da se fokusirate na sebe. Bez obzira na to što drugi rade ili kažu, vi možete kontrolirati svoje ponašanje tako što ćete postaviti sebi sljedeća pitanja:
    • Kako reagiram na ovu situaciju?
    • Kako mogu ovu reakciju učiniti pozitivnijom? Ne možete kontrolirati reakcije drugih ljudi, ali uvijek možete kontrolirati ono na što ćete se fokusirati i kako ćete reagirati.

 

  • Obrnite svoju reakciju. Još jedna odlična taktika za postupanje s teškim osobama jest taktika obrnute reakcije. Kada se netko ponaša na negativan način pokušajte se ponašati suprotno od toga. Primjera radi, ukoliko je netko pesimističan, budite optimistični. Kada odlučite da ćete pozitivnije reagirati, pozitivnije ćete se i osjećati.

  • Nemojte to shvaćati osobno. Ponekad vam se može biti teško sjetiti toga, ali u velikom broju slučajeva negativnost drugih ljudi nije direktno usmjerena na vas. Možda negativna osoba ima veoma loš dan ili period života ili se nosi s velikom dozom stresa koje vi niste svjesni. Prilično je teško znati pa čak i pretpostaviti sa sigurnošću što se događa u nečijoj glavi te je zaista korisno i mudro da ne doživljavate svaku negativnu akciju osobno.

Autor: minimagazin.info

ć 

Leave a Comment

%d bloggers like this: