6 načina da vam dom miriše fantastično (recepti) Reviewed by admin on . Zašto ne biste napravili potpuno prirodni osvježivač za koji ćete biti sigurni da vam ne može naškoditi? Donosimo vam šest prirodnih načina kako da unesete fant Zašto ne biste napravili potpuno prirodni osvježivač za koji ćete biti sigurni da vam ne može naškoditi? Donosimo vam šest prirodnih načina kako da unesete fant Rating: 0
You Are Here: Home » Život » Stanovanje » 6 načina da vam dom miriše fantastično (recepti)

6 načina da vam dom miriše fantastično (recepti)

mirisi

Zašto ne biste napravili potpuno prirodni osvježivač za koji ćete biti sigurni da vam ne može naškoditi? Donosimo vam šest prirodnih načina kako da unesete fantastičan miris i svježinu u svoj dom.
Mirisne svijeće od vanilije i kave

Kombinacija vanilije i kave vaš će dom ispuniti toplinom. Što vam je potrebno: Kupite par svijeća od vanilije (male, u metalnim držačima). Vodite računa da su to svijeće koje se tope odmah nakon što ih zapalite. Sledeći korak je da zapalite svijeću, pričekate da se vosak otopi (pređe u tečno stanje) te da u njega ubacite par zrna kafe. Ugasite svijeću i sačekajte da se ohladi, a vosak stvrdne. Sledeći put kad je upalite, vaš dom će odisati predivnom kombinacijom mirisa vanilije i kave.

Mirisna potpala

Mirisna potpala idealan je način da u isto vrijeme zagrijete kuću te je ispunite predivnim mirisom. Potrebno vam je sljedeće: Filteri za kavu (ili deblji papirni ubrus), igla i konac, suha kora od jabuka i naranči, karanfilići, cvijet lavande, ruzmarin i cimet. Sve sastojke stavite u filter (papirni ubrus) te jednostavno zašijte. I, potpala je spremna. Ukoliko nemate kamin ili peć na drva, ovaj “osvježivač” prostora uvijek možete pokloniti nekome tko ima. Vjerujte, bit će vam zahvalni kada njihov dom ispuni predivni miris.
Ovlaživač zraka od grejpfruta i cimeta

U hladnim zimskim danima zrak u vašem domu najčešće postaje jako suh. Posebno ako imate centralno grijanje. I za taj problem postoji “mirisno” rješenje. Napunite lonac vodom u koju ćete staviti koru od grejpfruta i dvije žlicee cimeta u prahu. Pustite da prokuha pa smanjite temperaturu. Para iz lonca će ovlažiti zrak u vašem domu, a cimet i grejpfrut će ga pretvoriti u mirisnu oazu.

Mirisni štapići

U čašu ulijte 2 dcl vode, a zatim dodajte po pet kapi ulja od eukaliptusa i lavande. Dodajte par štapića od trske i dobit ćete ukras za stol koji u isto vrijeme i predivno miriše. Svakih par sati “promućkajte” da biste ponovno aktivirali miris.

Mirisni sprej za posteljinu

Ukoliko ste u potrazi za prirodnim, mirisnim i jednostavnim sprejom za vašu posteljinu, ovaj će vas sigurno oduševiti. U bočicu sa raspršivačem naspite 2 dcl vode te dodajte po deset kapi ulja lavande i kamilice (možete sami kombinirati mirise). Bočicu promućkajte i sprej je spreman. Možete ga koristiti za posteljinu, odjeću, namještaj i slično.

Potpuri

Odaberite drvenu, staklenu ili keramičku posudu u koju ćete staviti šta god da imate od sljedećih sastojaka: osušenu koru od naranče, limuna ili grejpfruta; štapiće od cimeta ili vanilije; začine poput karanfilića ili anisa; razno suho cvijeće ili voće. Budite maštoviti. Kada napunite činiju, sve sastojke poprskajte sa par kapi omiljenog esencijalnog ulja. I vaš predivni potpuri je gotov.

Izvor: minimagazin.info

ć 

Leave a Comment