Senzacija u Rusiji: Primjena principa iz knjiga o Anastaziji Reviewed by admin on . 1 hektar zemlje na Daljnjem istoku, na doživotno uživanje Novost se 21.01.2015. poput požara proširila u ruskim medijima: Ruski predsjednik Vladimir Putin je od 1 hektar zemlje na Daljnjem istoku, na doživotno uživanje Novost se 21.01.2015. poput požara proširila u ruskim medijima: Ruski predsjednik Vladimir Putin je od Rating: 0
You Are Here: Home » Život » Stanovanje » Senzacija u Rusiji: Primjena principa iz knjiga o Anastaziji

Senzacija u Rusiji: Primjena principa iz knjiga o Anastaziji

1 hektar zemlje na Daljnjem istoku, na doživotno uživanje

Novost se 21.01.2015. poput požara proširila u ruskim medijima: Ruski predsjednik Vladimir Putin je odobrio ideju, za prijenos 1 hektara zemljišta, svakom građaninu Daljnjeg istoka.

Russia

Daljnji istok je jedan od 8 (s Krimom 9) saveznih okruga u Rusiji, s površinom od više od 6, 2 milijuna četvornih kilometara (što čini nešto više od trećine cjelokupne Federacije). Ova je regija beskonačno široka zemlja i jedan od najrjeđe naseljenih područja u svijetu: 1 stanovnik po 1 km² – 6 milijuna ljudi zajedno.

Na jednoj strani predsjednik predviđa razvoj i naseljenje na Daljnjem istoku, s druge strane se radi o tome, da država postane neovisna o uvozu hrane. Poticati će se i manja poljoprivredna i šumarska poduzeća.

Posebnost novog zakona: za razliku od prijašnjih zakona „poticanja seoske obiteljske kulture“, kojima se ruskim građanima stavila na raspolaganje neoporeziva parcela za uzgoj povrća (i bit će i nadalje), sada imaju mogućnost i na tom zemljištu na Daljnjem istoku izgraditi kuću.


Nakon što je jednom čovjeku, obitelj ili tvrtki besplatno prenijet 1 hektar zemljišta (10.000 m2),
još jednom se nakon 5 godina treba provjeriti je li se komad zemlje zaista obrađuje.
Nakon toga će biti zemlja (ako je dobro održavana) prenesena na dotičnoga.
Već je nedavno pisalo u “Poljoprivredne novine” da od 2015. treba Rusiji zakonom regulirati organski/biološki uzgoj.

Video: Putin je odobrio ideju besplatnog davanja zemljišta za stanovnike Dalekoistočnog saveznog okruga:

Putin u razgovoru s Trutnevim (slobodan prijevod):
„Rusija je spremna potaknuti ljude da se putem besplatne dodjele zemljišta presele na Daljnji istok. O ovoj ideji su danas raspravljali predsjednik Vladimir Putin i izaslanik za Dalekoistočni savezni okrug, zamjenik premijera Jurij Trutnev.
Ipak bi trebalo pogledati gdje su ta zemljišta, kakve su kvalitete, ima li ih dosta na Daljnem istoku, te zakone u odnosu na uporabu. Može se uzeti i zemlja koja se desetljećima nije koristila. Ima jako puno pitanja na kojima treba raditi i istraziti ih.
Ideja je pravilna i već je u prošlosti Rusije sve bilo u redu i bilo je već takvih odluka, ali suvremeni zakoni/uslovi ekonomije su malo drugačiji pa treba ipak promisliti o svim detaljima.
Unutar mjesec dana će se riješiti pitanje u vezi povoljnog (carinskog) uvoza na Daljem Istoku, kao i složeno pitanje izbjeglica.
Predsjednik je Trutneva upitao je li sve sredio i slažu li se svi, na što je Trutnev odgovorio da se ne protive jako i da će naći zajednički jezik. Sasvim je normalno da ipak ima puno tehničkih pitanja, ali sve će se srediti.“

…………………

Oblast Belgorod, na granici s Ukrajinom je bila prva koja je slijedila Anastasijinu ideju i prva donijela zakon kojim je svakoj obitelji (koja to želi) dozvoljeno besplatno doživotno korištenje 1 hektara zemlje, kao i da izgrade kuću na njemu!
Belgorodska oblast površine je od 27. 000 km2, nalazi se na granici s Ukrajinom, u blizini grada Harkova i dom je za 1, 5 milijun ljudi.
Seosko gospodarstvo se može naslijediti, ali prodati ili dati u najam – ne. Do sada je u 11 belgorodskih regija rezervirano 200 hektara zemlje za obiteljska gospodarstava.
Idemo slijediti taj primjer!

Video s engleskim prijevodom:

Izvori:
https://erdenherz.wordpress.com/2015/01/20/sensation-in-russland-1-hektar-land-auf-lebzeiten-im-fernen-osten/
https://erdenherz.wordpress.com/2014/09/29/1-hektar-land-fur-jede-familie-schon-heute-in-russland/

Zvono-istine.org

Leave a Comment