10 Najopasnijih: Pogledajte koje otrove svakodnevno kroz hranu unosite u organizam Reviewed by admin on . Konzervansi i sintetska sredstva koja se dodaju namirnicama ometaju djelovanje kisika i odgađaju razvoj gljivica i plijesni, omogućujući duži rok trajanja proiz Konzervansi i sintetska sredstva koja se dodaju namirnicama ometaju djelovanje kisika i odgađaju razvoj gljivica i plijesni, omogućujući duži rok trajanja proiz Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Prehrana » Prehrana općenito » 10 Najopasnijih: Pogledajte koje otrove svakodnevno kroz hranu unosite u organizam

10 Najopasnijih: Pogledajte koje otrove svakodnevno kroz hranu unosite u organizam

aditivi

Konzervansi i sintetska sredstva koja se dodaju namirnicama ometaju djelovanje kisika i odgađaju razvoj gljivica i plijesni, omogućujući duži rok trajanja proizvoda. Ali, nakon što ih konzumiramo ovi toksini lišavaju ljudske stanice kisika i ‘kradu’ im hranjive tvari, što vodi ka mutaciji stanica i savršenoj podlozi za razvoj raka.

Baš poput ljudi, i stanice trebaju kisik da bi opstale i napredovale. Umjetni aditivi i konzervansi koji sprječavaju pojavu gljivica guše nutrijente vašega tijela na DNK razini tako što mitohondrijskim stanicama oduzimaju kisik, a ponekad ih i potpuno isključuju. A ako tijelo nema dovoljno neophodnih nutrijenata ono postaje podložnije bolestima.

Duži rok trajanja, kraći ljudski vijek

Ako još uvijek niste revnosni čitač etiketa na namirnicama, postanite to što prije! Ne morate biti kemičar niti jezikoslovac, dovoljno vam je oštro oko da uočite ispisane otrove kako biste živjeli bez kancerogenih bolesti. Iza natpisa većine otrova u hrani slijedi neki izraz, često u zagradama, kako bi zvučali ‘bezopasni’ i u vašem najboljem interesu, poput izraza ‘kao konzervans’, ili ‘radi dodatne svježine’, ili ‘radi očuvanja arome’. Te zgodne male fraze zapravo znače: radi dodatnog gušenja vaših stanica, kako bi se ubrzao razvoj
raka.

Detektirano je deset najgorih davitelja stanica

U Sjedinjenim Državama ima nekoliko većih regulatornih tijela i organizacija za ‘prevenciju raka’ koje ne samo da već 70 godina skrivaju prirodne načine liječenja raka nego (negdje od Drugog svjetskog rata naovamo) odobravaju, podržavaju, prihvaćaju i profitiraju od uzročnika raka u hrani, piću i kozmetičkim proizvodima.

1. Natrijev benzoat: Ovaj tihi ubojica ‘leti ispod radara’ većine ljudi, a ima ga gotovo u svemu što je pakirano u staklenke i bočice kao što su preljevi za salatu, ukiseljeno povrće, umaci, majoneza, gotovo svi gazirani i voćni napitci, pa čak i hrana označena kao ‘potpuno prirodna’.

2. Ulje od kanole: Ovaj umjetni GMO proizvod iz Kanade izuzetno je popularan, a ima ga u preko 30% svih proizvoda. Kanolino ulje guši vaše mitohondrijske stanice. To je zapravo ulje od uljane repice i može uzrokovati emfizem i poteškoće s disanjem, te naposljetku vodi do pojave raka.

3. Mononatrijev glutamat (MSG): FDA dopušta dvadesetak ‘kvazi’ naziva za nj, uključujući sljedeće: autolizirani ekstrakt kvasca, slobodni glutamat, glutamička kiselina, sojin lecitin, kalcijev kazeinat, hidrolizirani kukuruz, hidrolizirani sojin protein i maltodekstrin, da spomenemo tek neke. Samo zato što na nekom proizvodu piše ‘Bez MSG-a’ ne znači da ga u njemu doista nema!

4. Natrijevi nitrati (nitrosamini): Stavljaju se u gnojiva i eksplozive, te kao otapalo u industriji kemijskog čišćenja. Ovi sastojci sprječavaju molekule hemoglobina u vašoj krvi da prenose kisik do vaših tjelesnih tkiva. Smatraju se ‘super solju’ (poput MSG-a), a dodaju se proizvodima poput hot doga, hladnih odrezaka i šunke radi dužeg vijeka trajanja, izraženije boje i snažnije arome. Problemi se pogoršavaju kada se takva hrana zagrijava u mikrovalnoj pećnici.

5. Margarin: Tijelo ne može unijeti transmasne kiseline u membrane, zbog čega nastaju deformirane stanične strukture. Djelomično hidrogenizirane biljne masti i biljne masnoće za prhkost tijesta ubrzavaju starenje i degenerativne promjene u tkivima.

6. Sredstvo protiv stvaranja pjene (dimetilpolisiloksan): Industrijska kemikalija koja se koristi kod brtvila i punila. Ovaj sastojak uglavnom se dodaje pilećim medaljonima i jajima iz trgovina brzom hranom. Pripazite i na TBHQ, derivat petroleja, koji se koristi kao stabilizator u parfemima, grožđicama, lakovima i kemikalijama iz naftnih polja, a povezan je s tumorom želuca i oštećenjima DNK.

7. Sredstva protiv stvrdnjavanja: Kemikalije koje upijaju vlagu i sprječavaju druge tvari da se sljepljuju. Dodaju se stolnoj soli i prehrambenim proizvodima u prahu. Često se sastoje od spojeva fosfata, karbonata, silikata i oksida koji sadrže aluminij. Pripazite na natrijev alumino-silikat, alumino-kalcijev silikat i aluminijev silikat. Aluminij se povezuje s pojavom Alzheimerove bolesti, a koristi se i kod injekcija protiv gripe i cjepiva.

8. Umjetne boje: Sintetske petrokemikalije načinjene od petroleja, antifriza i amonijaka. Plava boja br. 1 uzrokuje bubrežne tumore kod miševa. Crvena boja br. 2 i plava boja br. 2 /? uzrokuju tumor mozga i mjehura kod štakora. Crvena boja br. 3 uzrokuje rak štitnjače kod životinja te je zabranjena u kozmetičkim proizvodima, ali još uvijek je dopušteno stavljanje iste u hranu. Crvena boja br. 40 oslabljuje imunološki sustav. Zelena boja br. 3 uzrokuje tumore mjehura i testisa. Žuta boja br. 5 i 6 uzrokuje tumor nadbubrežnih žlijezda u životinja.

9. Emulgatori: Karagen, polisorbat 80 i bromirana biljna masnoća (BBM). To su sredstva za stabiliziranje, poliranje i zgušnjavanje. Obično ih ima u čokoladnom mlijeku, svježem siru, sladoledu, kašicama za bebe i želeu. BBM godinama ostaje u tijelu. Polisorbata 80 također ima u većini cjepiva.

10. Umjetna sladila: Susrećemo ih pod nazivima Aspartame, Acesulfame K, Sucralose, Sorbitol, Truvia i, naravno, Saccharin. Budući da imaju sladak okus, ovi kemijski zaslađivači varaju tijelo i navode ga da ih konzumira i zadržava u organizmu duže vremena. U tjelesnoj masnoći oni će se užegnuti. Lažni šećeri su ‘trojanski konji’ industrije prehrambenih aditiva koji guše stanice i izazivaju mutacije. Sorbitola ima i u mnogim cjepivima.

Već 70 godina Amerika potiče razvoj raznih vrsta raka koje kasnije pokušava liječiti raznoraznim kemikalijama.

Kakva su jamstva političara koji se kandidira za određenu funkciju ili položaj u nekom regulatornom tijelu vlade Sjedinjenih Država da će zaista i biti postavljen na tu dužnost? On ili ona jednostavno mora podržati opaku industriju toksične hrane i lijekova tako što će razgovarati s lobistima i obećavati svoju potporu kemijskim aditivima u hrani koji guše ljudske DNK stanice, i zalagati se za uvođenje zakonskih odredbi koje će, s istim ciljem, podupirati određene načine liječenja raka.

Osim ratova na Srednjem istoku, u SAD-u se upravo sada vodi jedan domaći rat, i stoga dobro pripazite na sve što jedete, i na svaki ‘lijek’ koji vam preporuči vaš liječnik. Uz to, želite li zaštititi svoje stanice i osigurati im dovoljnu opskrbljenost kisikom, čime ćete spriječiti pojavu raka i drugih bolesti, potrudite se pa i sami istražite stvari spomenute u ovom članku.

Piše: S. D. Wells (www.naturalnews.com)

Nexus-svjetlost.com

 

Leave a Comment