Moje iskustvo s EFTom ili tehnikom emocionalne slobode

Moje iskustvo s EFTom ili tehnikom emocionalne slobodeJeste li ikad razmišljali o tome kako bi bilo dobro da, kad želite nešto novo napraviti, a muči vas briga, trema ili neka druga neugoda, možete jednostavno smanjiti intenzitet te neugode ili je potpuno ukloniti i mirno krenuti dalje?Ili kako bi bilo divno da se možete prisjetiti nekih teških trenutaka i ne osjetiti grč u želucu, ili stezanje u ramenima, već samo biti svjestan što se desilo, koliko ste snažni što ste kroz to prošli i mirno ići dalje?Ja jesam. Često. Nekako mi je neprirodno da se moramo mučiti i truditi i siliti da nešto učinimo ili da ne razmišljamo o nečem što nas uznemiruje. Neki dio mene je stalno tražio način da ide kroz dan i da uživa. Jednostavno uživa u bilo čemu, u poslu, u druženju, u spremanju stana, u nekoj fizičkoj aktivnosti (koja je za mene bila pravo mučenje u bilo kojem obliku)…

Kako radim kao life coach i želim to, ne samo sebi, nego i svojim klijentima, krenula sam u potragu za nekim načinom, nekom „tehnikom“ koja će mi pomoći u tome. I pronašla sam puno načina – manje ili više uspješnih s kojima se navedeno može postići. To naravno, ne znači da te nikad i ništa ne „izbaci iz takta“, ali bar se znaš „vratiti u takt“ kad se to desi.

I onda sam prije 3 godine našla na internetu nešto što se zove „tapping“ ili „tapkanje“ ili službeno EFT – tehnika emocionalne slobode. I, kao i uvijek, počela eksperimentirati na sebi. I tehnika je zaista davala rezultate, kod nekih lakših glavobolja, treme i slično, ali to je bilo to, ništa više. Odlučila sam da neću plaćati edukaciju i da je neću raditi s klijentima, jer nije dovoljno duboka za mene. Kako sam pogriješila…

Ipak, nisam je zaboravila, nekako mi je ostala, bila je lagana, brza i primjenjiva, sve što želim od tehnike!
I onda je, prošle godine, baš u moj grad (uvijek se divim tim slučajnostima) stigla Jasmina Kovačev, master trener EFT-a i evo mi prilike! Bez puno razmišljanja, odlučila sam otići i stvarno od nekog stručnjaka naučiti kako se to radi. I naučila sam, puno više nego što sam znala ranije, naučila sam neke sitnice koje ne čuješ na internetu, a koje znače cijelu razliku! Jasminino znanje je široko i postoji niz pojedinosti koje ona unosi u cijelu priču, a koje pridonose uspjehu. EFT je za mene počeo davati rezultate u puno ozbiljnijim stvarima od blage glavobolje ili treme. Riješila sam neke zdravstvene probleme koji su me dugo mučili, puno sam mirnija kada ulazim u nove izazove, općenito, više uživam u svakom dijelu života. Još jednom sam se uvjerila kako pravi stručnjak i prava tehnika čine cijelu razliku. I sada se, naravno, želim dalje educirati za EFT praktičara, da slično iskustvo pružim i mojim klijentima!

Autor: Nataša Vrsaljko Alić, Life & business coachDa bi se upoznali s tehnikom, pogledajte www.tehnikaemocionalneslobode.com gdje možete dobiti shemu točaka za „tapkanje“, kao i besplatne edukativne video materijale iz kojih ćete saznati više o tehnici koja je mnogima promijenila život. Raspored treninga i edukacija za proljeće 2015. također je objavljen na web stranici.

Sponzorirani clanak