Što sam naučio od Anite Moorjani Reviewed by Admin on . Kada je Wayne Dyer prvi put čuo za iskustvo bliske smrti Anite Moorjani, osjetio je neodoljivu potrebu da učini sve što je u njegovoj moći da njena nevjerojatno Kada je Wayne Dyer prvi put čuo za iskustvo bliske smrti Anite Moorjani, osjetio je neodoljivu potrebu da učini sve što je u njegovoj moći da njena nevjerojatno Rating: 0
You Are Here: Home » Eventi » Anita Moorjani » Što sam naučio od Anite Moorjani

Što sam naučio od Anite Moorjani

what l learned

Kada je Wayne Dyer prvi put čuo za iskustvo bliske smrti Anite Moorjani, osjetio je neodoljivu potrebu da učini sve što je u njegovoj moći da njena nevjerojatno snažna poruka izađe u svijet. Za vrijeme boravka u Kanadi u ožujku 2011. godine, na svom predavanju, opisao je Anitino duboko iskustvo bliske smrti, koje je na mene već ostavilo dubok dojam.

Točno godinu dana kasnije, Wayne je u svom blogu napiso: “Duboko sam ganut sadržajem nove knjige u izdanju Hay

House koja izlazi ovog mjeseca.”
Anita Moorjani postala je svojevrsna svjetska atrakcija dok se njezina knjiga, u samo dva tjedna po objavljivanju, popela do najčitanije na top listi New York Timesa.
Iskusila je nešto što mnogi od nas neće – prešla je na “drugu stranu” i vratila se poučavati što je tamo naučila. Njeno izvanredno iskustvo s blizinom smrti i uslijed toga i ozdravljenje od raka u zadnjoj fazi oboljenja, jedno je od najčudesnijih slučajeva ikad zabilježenih. Za mene dovoljan razlog da s njom dođem u kontakt.

I opet, točno za sljedećih dvanaest mjeseci, u ožujku 2013. godine, nakon što se Anitina knjiga našla na policama knjižara, susreo sam se s njom kako bismo napravili fantastičan intervju za Soul Love. Iščitavanje njene knjige “Ponovno rođena” i intervju koji sam s Anitom imao, dva su najvažnija događaja koja su, najiskrenije, promijenila moje viđenje života, i želim s vama podijeliti tri ključna momenta koja sam iz toga naučio, a koja su preobrazila moj život.

1. Ja sam savršen (ljubav prema sebi)

Da, upravo kao i vi, čuo sam za to i prije, ali se nikada nisam zaista sljubio s tom idejom. Ali nakon Anitinog predavanja koje je nježno dotaklo moje srce, a ispričano posve razumljivim izričajem, o tome što naša duša zaista jest, iskusio sam ugodu, udobnost, ljubav i slobodu. U trenutku sam znao da je njena poruka čista i ingeniozna, vjerojatno jer sam spoznao da je njane priča osnovana na zaista nesvakidašnjem iskustvu koje mijenja život.
Zapazio sam da mnogi od nas nastavljaju potragu za odgovorima izvan sebe samih, u religijama, medicini, prehrambenim studijama, knjigama i iskustvima drugih ljudi. Uvjerenja smo da je istina negdje izvan, ali time se samo sve više udaljavamo od onoga što zaista jesmo, jer odgovor leži upravo u nama smima. Cijeli univerzum je u nama. Sve što zaista trebamo učiniti je spoznati da smo savršeni i prihvatiti otkriće, bez predrasuda ili osjećaja da smo manjkavi. Svi mi smo prekrasna univerzumova djeca i upravo time zaslužujemo svaku dobrobit. Mi smo svoj vlastiti guru koji nas vodi na mjesto istine i ljubavi.
Govoreći o ljubavi prema sebi… Moja draga prijateljica, doživjela je prekrasno iskustvo nakon što je pročitala Anitinu knjigu. Želim s vama podijeliti dio njenog iskustva:
“Kada sam čitala o njenom strahu od raka, bilo je kao da čitam svoju vlastitu biografiju. Do tada pročitala sam sve knjige o prevenciji od raka, pogledala svaki videoklip o hrani koju bih treba konzumirati kao preventivu, moj hladnjak bio je prepun sokova od klica (potrošila bih 800$ svakih 6 mjeseci kako bih osigurala dnevnu opskrbu), imala sam posebnu ladicu prepunu tinktura i svake druge zaštite od oboljevanja, popila sam čajeva i čajeva, sokova, superhrane i izluđivala svaku osobu s kojom sam bila u kontaktu, propovjedajući o svemu što je kancerogeno.
Nakon što sam zaklopila Anitinu knjigu, doslovce sam bila izlječena od fobije. Ustala sam i zapiljila se kroz prozor u tamu noći i nisam mogla vjerovati onome što sam upravo naučila. Osjetila sam preobrazbu na fizičkoj, mentalnoj, emotivnoj i duhovnoj razini i najiskrenije mogu reći da se nikada nisam osjetila tako nepomućeno svjesnom toga što ja jesam, i kako sam, kroz godine uvjetovanja, postala ovakvom.

2. Moj fokus, moja je stvarnost

Tijekom našeg razgovora, Anita mi je rekla: “Rado bih s tobom pokušala jedan eksperiment. Želim da se osvrneš po sobi i nađeš zelene stvari. To može biti bilo što, draperija, tapete itd. Nadalje, želim, da ih prebrojiš u svom umu. Vidiš li išta zeleno? (da, vidim).
Sada, zatvori oči i prisjeti se koliko je bilo crvenih stvari.” Nasmijao sam se jer sam shvatio da me je navukla trik pitanjem. Anita je nastavila: “Ok, otvori oči i pogledaj oko sebe. Jesi li mnogo propustio?” Naravno da jesam, poruka je bila jasna. Ono na što se fokusiramo, buja i postaje naša stvarnost. Spoznajom o tome, mi se lakše i revnije fokusiramo na ono što nas osnažuje i iscjeljuje, i čini sretnijima. Za mnoge od nas ovo zaista nije lagano, jer živimo u zajednicama koje nas bombardiraju negativnostima na dnevnoj osnovi. To je i bio jedan od vodećih razloga zbog kojeg sam pokrenuo Super Souls, jer toliko je mnogo individualaca na svijetu s predivnim pričama, iskustvima i lekcijama koje žele podijeliti s ostalima. Mnogo je zdravije usredotočiti se na nešto “ZA” umjesto na ono “PROTIV”. Svom tijelu odašiljem posve drugu energiju u poruci “za promociju svog zdravlja i svjesnosti o njemu”, umjesto “borbe protiv raka”.

3. Ljubav doslovno liječi

Ovo je tako snažno. Spoznajom o bezuvjetnoj ljubavi, doslovce i u potpunosti, Anita se izliječila od raka. U “Ponovno rođena”, piše: “ Shvatila sam da ću samim time što se volim, moći iscijeliti i sebe i druge.”
Postoje već mnogi znanstveni dokazi o direktnom utjecaju naših misli i osjećaja na naš fizičku dobrobit.
I dr. Lissa Ranking, kao primjer, piše o znanstvenim dokazima u sposobnostima samoizlječenje.


Prevela: Sanja Klaić

 

Comments (0)

  • Jasmina Kovačev

    Priča je izuzetna i vredna. Pre nego što je izašla knjiga, neposredno pre održavanja drugog ritrita pocetkom 2013 “I choose living” (na Novom Zelandu) tj “Imam kancer, pa šta, biram život” radionice kod nas, naišla sam na nekoliko Anitinih intervjua. Naprosto nisam mogla verovati koincidenciji da sve ono što se radi na ritritu ima za cilj upravo isceljenje emocionalno mentalnih blokada o kojima Anita govori, plus adekvatne veštine prživljavanja. Jedino što se ne podudara je činjenica da je Anitin kancer bio rezultat nedovoljnog vrednovanja sebe, a svaki kancer ima drugačije emocionalno mentalnu pozadinu i ne ženači da svaki kancer u pozadini ima temu nedovoljnog vrednovanja sebe i nedovoljno ljubavi prema sebi.Ono što je veoma bitno je shvatiti da informacija nije isto što i transformacija. Anitina transformacija se desila na duhovnom nivou na granici prelaska na drugu stranu. Ne moramo i ne trebe čekati da nam se desi takva transformacija. Rešavanje svojih specifičnih linija osetljivosti je veoma bitno. Bolje sprečiti nego lečiti. No i kada se problem manifestuje, ima puno toga što se može uraditi na emocionalnom i mentalnom planu da bi se u organizmu pokrenule snage samoisceljenja, a prvenstveno da bi nam se popravio kvalitet života dok živimo sadašnji život. Ako vas ta tema zanima, Pogledajte na našoj veb strani tab Biram život.

    Reply

Leave a Comment