O bezuvjetnoj ljubavi Reviewed by Admin on . Ne tako davno, zanimljive osobe koje su nas fascinirale bile su dostupne samo na TV-u ili u nekom novinskom članku. Najbolji primjer (meni) su glazbenici. Nije Ne tako davno, zanimljive osobe koje su nas fascinirale bile su dostupne samo na TV-u ili u nekom novinskom članku. Najbolji primjer (meni) su glazbenici. Nije Rating: 0
You Are Here: Home » Eventi » Anita Moorjani » O bezuvjetnoj ljubavi

O bezuvjetnoj ljubavi

bezuvjetna ljubav

Ne tako davno, zanimljive osobe koje su nas fascinirale bile su dostupne samo na TV-u ili u nekom novinskom članku. Najbolji primjer (meni) su glazbenici. Nije bilo šanse vidjeti u živo neku svjetsku rock grupu u neposrednoj blizini! Sjećam se kada sam 90tih išao u Beč na koncert Pink Floyda. To je bio događaj kojeg ću pamtiti cijeloga života! Ali zapravo, najmanje sam upamtio slike, scenografiju, ljude oko sebe.
Zapamtio sam energetsko ozračje, moja razjapljena usta kada se zvuk Gilmourove gitare zaorio travnatom poljanom, pamtim 100.000 ljudi koje je to podržalo uzdasima čista užitka, strasnim povicima obožavanja… Pamtim svoju otvorenost, opuštenost, sto postotnu prisutnost i trnce što su se spuštale niz kičmu od sreće… Pamtim i putovanje s frendovima, zezanciju, avanturu traganja parkinga po mjestu, smijeh i dječji zanos dok sam buljio u stvaranje ogromne bine negdje u 02h ujutro. Zapravo – pamtim taj (Sa)Tadašnji trenutak! Cijeli taj trodnevni događaj se sveo na jedan jedini trenutak, jedan pečat, emotivno ozračje koje mi i dan danas potakne osmijeh kada god se sjetim tog koncerta.

Danas je puno lakše biti u fizičkom prisustvu zanimljivih osoba. Oni dolaze kod nas, tu odmah pored kuće. Vidjeti uživo ljude koje nas potaknu na inspiraciju je vrlo vrijedno iskustvo. Oni na takvim sastancima ostavljaju tragove u našim životima, potiču nas i razdražuju našu lijenost, gledamo ih širom otvorenih očiju i učimo se od njih kako stvarati. Kada takva osoba stane ispred vas, tada sve ono što ste znali o njoj iz njenih djela, tekstova, knjiga, govora, videa ima sasvim drugo ozračje. Doslovno ga možete opipati, udahnuti, osjetiti u svakoj pori tijela, možete spoznati njenu priču na posve apstraktan, a opet vrlo osoban način!

Kada osobe poput Anite Moorjani govore o Bezuvjetnoj Ljubavi koja joj je rasturila stvarnost, rastočila svijest, doslovno izmijenila energetsku strukturu, ona zapravo priča našu priču. Ona tada nastoji nešto vrlo apstraktno doslovno “isprintati” u matrici svoga iskustva nama – da ga nosimo sa sobom u pamćenju, u pažnji, staničnom sjećanju i znanju na nivou energije. To se istinski pamti, urezuje, ostavlja duboki trag i može biti snažan poticaj za osobno energetsko putovanje ka Bezuvjetnoj Ljubavi.
Mi odlazimo vidjeti te ljude radi Inspiracije, ništa drugo! Ne možemo do kraja pojmiti njihova iskustva, transformacije, njihovo shvaćanje proširene svijesti. Ali ono što možemo jest opustiti se i otpustiti, razoružati svoje otpore, nevjerice, nesigurnosti, te se vratiti od tamo izmijenjeni. Onda potom krenuti u taj ponedjeljak slijedećeg dana osnaženi namjerom za prihvaćanjem osobne Ljubavi, vlastitog svemira kojemu kažemo Volim te!

Toplo preporučujem!

– Neno Lubich

Anita Moorjani u Zagrebu

 

 

Leave a Comment