Feng Shui: Naš dom je naše tijelo, doslovno Reviewed by Admin on . Osnova svega je životna Qi energija - koja snažno utječe na čovjeka. Protok osnovne Qi energije vrlo je bitan, kako u ljudskom organizmu tako i u prostoru koji Osnova svega je životna Qi energija - koja snažno utječe na čovjeka. Protok osnovne Qi energije vrlo je bitan, kako u ljudskom organizmu tako i u prostoru koji Rating: 0
You Are Here: Home » Eventi » SANDRA DRINČIĆ » Feng Shui: Naš dom je naše tijelo, doslovno

Feng Shui: Naš dom je naše tijelo, doslovno

72
Osnova svega je životna Qi energija – koja snažno utječe na čovjeka. Protok osnovne Qi energije vrlo je bitan, kako u ljudskom organizmu tako i u prostoru koji se koristi.

 

Svaka osoba ima određenu jačinu svog biopolja, a svaki prostor drugu energetsku frekvenciju. Ulaskom čovjeka u prostor, njegovo biopolje stupa u interakciju s energijom prostora. Svrha je: bioenergetska ravnoteža između čovjeka i prostora. Ako u ljudskom organizmu dođe do začepljenja energetskog kanala u tijelu, nastaje bolest. Ako se u prostoru ne uskladi tijek Qi energije, počinju se stvarati blokade u određenim aspektima života i počinje slab rad organa koji je povezan s tim dijelom prostora.

 

FENG SHUI liječi istim sistemima: yin-yang i 5 elemenata. U ljudskom organizmu ima 32 zuba + 32 kičmena pršljena, a Feng Shui je nastao od knjige promjena I Ching koja sadrzi 64 hexagrama. Prema ovom učenju: NAŠ DOM JE NAŠE TIJELO. Kako? Zidovi = koža, konstrukcija = kosti, krov = glava, prozori = oči, vrata = usta, sobe = organi, hodnici = cirkulacija, elektroinstalacije = nervi… itd.
Zapamtite, da energija nije samo u tijelu i umu već svuda oko nas i svaka osoba treba imati kotrolu nad svojim životom i zdravljem, obraćajući pažnju na fizičke simptome, ishranu, stanje misli i osjećaja, kao i stanje nekretnine koji koristi.

 

Radom na nekretnini radimo na sebi. Poštovati sebe i prostor u kojem živimo i radimo, osnova je svega.
– Sandra Drinčić
https://www.facebook.com/FengShuiSandraDrincic
http://feng-shui-institut-sd.com/

 //

//

Leave a Comment

%d bloggers like this: