Ovo je recept za kruh koji usporava starenje!

hleb-koji-usporava-starenje_640

Kvalitetna i adekvatna prehrana utječe na usporavanje procesa starenja. A ovaj kruh, nazvan Anti ageing kruh, trebalo bi biti osnova svakog dobrog doručka.

“Zdravlje i ljepota direktno su povezani. Ako nam je uspostavljena ravnoteža u metabolizmu i hormonskoj aktivnosti, te ukoliko nemamo manjak određenih, vrlo bitnih minerala i vitamina u organizmu, onda će i naš fizički izgled biti daleko bolji. Pogrešne kombinacije hrane, kao i konzumiranje namirnica koje nam nikako ne odgovaraju, oduzimaju u velikoj mjeri zdrav i lijep izgled. Koža ubrzano stari, pojavljuju se celulit i lokalne masne naslage. Dolazi i do poremećaja metabolizma, koji ne mora biti očigledan do naših četrdesetih godina života”

– rekla je svojevremeno dr Ana Gifing, koja jedobar dio svoje karijere posvetila krono-nutricionizmu

POTREBNO JE:  200 g heljdinog brašna, 200g integralnog pšeničnog brašna, 100g raženog brašna, 1 prašak za pecivo, malo sode bikarbone, 4 žlice maslinovog ulja, pola žlice kima, 1 žlica sjemena lana, malo ružmarina, pola litre vode.

PRIREMA: Pomiješati sastojke i ostaviti ih preko noći da fermentiraju. Zagrijati pećnicu na 250 C, Smjesu preliti preko pek-papira u odgovarajuću posudu i peći oko između 30 minuta i sat vremena. Sve ovisi koliko je kruh debeo, odnosno posuda velika.

 

Izvor: hronokuhinja.rs


No Responses

  1. vladka says:

    – u receptu fali žličica soli
    – ja stavim mineralnu gaziranu vodu

%d bloggers like this: